Zašto nikako ne smijete preskakati piling u vašoj skincare rutini?

by | 25 siječnja, 2021

Eksfolijacija kože je onaj jedan korak u rutini u kojem ste redoviti ili ga preskačete, no činjenica je da je ona jedan od najvažnijih koraka na putu do zdrave i mladolike kože. Naravno, dok se god držite normalnih okvira i ne pretjerujete s istom kako ne biste dobili kontraefekt. Ako je riječ o mehaničkom pilingu, nemojte posezati za njim češće od jednom tjedno, a ako radite kemijski – najbolje je posavjetovati se s dermatologom ili kozmetičarkom. Osim što uklanja odumrle stanice kože, brojni su benefiti od kojih neke možete vidjeti i odmah nakon što napravite piling.

Reducira pojavu hiperpigmentacije
Bilo da je riječ o ožiljcima od akni ili mrljicama, hiperpigmentacija nije nikada dobrodošla. Ona može nastati od nenošenja ZF-a i pravilne zaštite na licu ili zbog akni, a pigment ćete smanjiti temeljitom eksfolijacijom. Iako neće potpuno srediti vaš problem, uz korištenje vitamina C, mrljice bi mogle potpuno nestati.

Čisti pore
Začepljene pore mogu biti uzrok brojnih problema, od akni, preko mitesera, pa sve do bakterija koje mogu uzrokovati razne kožne bolesti. Srećom, redoviti piling može pomoći i u tome jer će ukloniti odumrle stanice kože koje mogu ostati na licu i nakon regularnog čišćenja, dok piling pomaže da pore dišu čisteći ih pritom od svih nečistoća ili ostataka suhe kože.

Smanjuje nastanak akni
Baš kao što smo rekli, piling čisti pore, a budući da začepljene pore uzrokuju nastanak akni, logično je da je i ovo jedan od beneficija. Kad oslobodimo kožu od odumrlih stanica koje leže na njezinoj površini, i koža nam je zahvalna što pokazuje kroz blistavost i čistoću.

Reducira nastanak linija i bora
Iako piling neće nužno ukloniti znakove starenja, hoće proces svježije, mladenačke kože koju ćete dobiti pilingom. Nakon što uklonite odumrle stanice kože, iz vaše kože će izroniti sjaj i bolji tonus kože.

Potiče produkciju kolagena
Masaža lica pilingom potiče i produkciju kolagena koju je svakako dobro koristiti i iznutra kao suplement. Što više kolagena vaša koža proizvodi, brže će vam se stanice obnavljati, što znači da si odgađate i proces starenja i nastanka bora.

Bolja apsorpcija proizvoda za njegu kože
Nakon što uklonite sav višak koji imate na licu te zbog kojeg vam koža izgleda suho, sivo i beživotno, logično, dobit ćete prostor na kojem možete raditi i gdje će svaki proizvod moći pokazati svoj puni potencijal. Kako god da kvalitetne serume i kreme koristili, ako se ne riješite odumrlih stanica kože, ona ga neće moći apsorbirati, a posljedično, bez dobrog pilinga ni najbolji make-up neće izgledati dobro.

Foto: Pexels