Lj&Z: Omiljene okoloočne kreme i serumi protiv bora i tamnih krugova

by | 9 listopada, 2020

Iako ne postoji jasno definirano kad bi trebalo početi koristiti okoloočne kreme, iz vlastitog iskustva možemo reći – što prije, to bolje.

I teorija da posebna krema za područje oko očiju nije potrebna nikako ne drži vodu budući da je na tom dijelu koža tanja, osjetljivija i brže gubi elastičnosti, pa treba i drugačiju njegu. Svakako, bolje je preventivno početi nanositi hidratantnu namjensku okoloočnu kremu, nego pokušati sanirati bore nakon što su nam se već udomaćile na licu. Obično se sjetimo da postoji okoloočna krema tek nakon što vidimo prve znakove starenja, ali proces ublažavanja bora je dugotrajan i rijetko kad potpuno djelotvoran (osim ako se ne podvrgnete kozmetičkim tretmanima). U svakom slučaju, bitno je dobro hidratizirati područje oko očiju, a sve ostalo ovisi o vama i vašim potrebama. Teško da ćete pronaći kremu koja će zadovoljavati nekoliko potreba istovremeno – riješiti tamne podočnjake, biti antiage, dati svjež izgled, posvijetliti i dati duboku hidrataciju, no kako bi doskočili tom problemu, koristite jednu ujutro, a drugu navečer i obavezno nježno utapkavajte, ne vucite kožu kako ne bi nastale dodatne bore. U nastavku donosimo naše tri najdraže okoloočne kreme za različite namjene.

Dermalogica intensive eye repair

 
Ovo je izrazito bogata kremica koja će najbolje odgovarati suhoj ili prijevremeno ostarjeloj koži. Sadrži fitonutrijente koji hrane kožu, vitamine antioksidativnog djelovanja i umirujuće biljne tvari, ne sadrži umjetne mirise i boje. Krastavac, veprina i arnica održavaju teksturu i elastičnost kože, pantenol sanira znakove prijevremenog starenja, a zeleni čaj i vitamini C I E djeluju kao antioksidansi. Nakon čišćenja, nježno utapkajte u kožu oko očiju, masirajući od vanjskog ruba oka prema unutarnjem.

Clinique Smart Custom Repair

Ovaj serum je savršena anti-age strategija koja će oštre linije na području oči držati pod kontrolom. Luksuzna formula obogaćena ekstraktom morske trave i grožđa te hidroliziranim proteinom iz riže umiruje, definira i ublažava napuhnutost očiju, stvarajući pritom odmoran i naspavan izgled. Koristite dva puta dnevno, ujutro i navečer. Prstima lagano umasirajte u područje oko očiju.

Chanel Ultra Correction Lift Total Eye Lift

Hidratizira i čuva elastičnost kože, reducira napuhnutost i tamne krugove oko očiju. Ne sadrži ulja, pa je za očekivati da neće biti toliko hidratantna, ali svakako radi svoj posao i hidratizira. Nakon što ga nanesete, imate lagani osjećaj zatezanja kože, a podbuhlost vam se smanjuje gotovo instantno, posebno ako ste je netom prije izvadili iz hladnjaka. Također, bitno je za naglasiti da ne sadrži alkohole, alergene, sulfate i bilo kakve sintetičke parfeme.

Foto: PR, Unsplash