Ovo je odličan, jednostavan i brzi zalogaj prije treninga

Redovito vježbanje zahtijeva više od motivacije - opskrbljivanje tijela jednako je važno

by | 19 veljače, 2022
Jabuka s maslacem od kikirikija

Vježbanje zahtijeva više od pronalaženja motivacije za odlazak u teretanu, ili vježbanje u parku ili kod kuće. Opskrba tijela pravilnom prehranom može vam pomoći da vaše vježbanje podignete na sljedeću razinu, što će vam možda pomoći da budete puni energije i motivacije. I što je možda najvažnije, prava užina može spriječiti da se osjećate gladno, što može rezultirati time da potpuno odustanete od vježbanja.

Bez obzira na to u kojim vježbama sudjelujete, vaš makroprioritet prije treninga su ugljikohidrati kako bi se spriječilo trošenje glikogena i osigurala energija za održavanje. Ovisno o odabranom treningu, vlakna će možda morati biti ograničena jer prejedanje jakom hranom može dovesti do nelagode u trbuhu dok poskakujete.

Proteini se često smatraju hranom koja se mora imati nakon treninga. No podaci pokazuju da uključivanje proteina prije treninga može podržati povećanje stvaranja mišića, oporavak mišića i atletske performanse. A odabir unosa proteina prije treninga u odnosu na “after-workout meal” možda neće napraviti veliku razliku kad je u pitanju rast mišića.

Međutim, jedno je idealno, a drugo je stvarnost. Ljudi često upakiraju vježbanje u svoj raspored i radije preskoče jelo jer ne stignu do doma, a naručivanje hrane im je “tlaka” zbog organizacije toga što jesti. Stoga je ovaj trik odličan i za osobe koje nemaju niti hladnjak! Pročitajte više: Je li pijenje kave prije treninga navika koju trebate uvesti ili izbjegavati?

Zdrave masti mogu biti uključene u vaš međuobrok prije treninga, sve dok ih ne jedete preblizu vremenu treniranja. Ako tražite brzi zalogaj neposredno prije nego što krenete u teretanu, masnoća možda nije vaš izbor, pa ozbiljno razmislite o ovome!

Odličan zalogaj prije treninga: jabuka s maslacem od kikirikija

Ovo je voće jedno od omiljenijih – osim što ima prirodne ugljikohidrate, pomaže u održavanju energije tijekom treninga. Pola sata do sat vremena prije treninga namažite kriške jabuka maslacem od kikirikija, koji će vam dati prirodne masti i odlične proteine, a jelo vas neće otežati.

Da ne spominjemo koliko je ukusno!

Pročitajte više: Brzo i jednostavno: Pita od jabuka koju će obožavati svi