Ova mast odlična je za oporavak mišića nakon vježbanja

Fitness rutina katkad uzrokuje stres vašim mišićima, a osim tople kupke, tu je i ova mast

by | 9 studenoga, 2021
Mast za ublažavanje bolova u mišićima

Koliko god pazili, postoji poveća mogućnost da ćete navečer osjetiti bol od naprezanja. Često je to samo malo neugodna bol, i sigurno već imate odlično iskustvo od blage masaže i tople kupke uz sol za kupanje, no brojni rekreativci uz sve to koriste i razne gelove i masti za mišiće.

One smanjuju upalu, skraćuju vrijeme oporavka te ublažuju napetost i upalu u tkivu, a mogu biti dopuna ili potpuna zamjena lijekovima protiv bolova. Postoji ih mnoštvo na tržištu, a jedna nevjerojatno popularna mast dostupna je i kod nas. Riječ je o – tigrovoj masti!

Pročitajte više… Rita Ora nas je uistinu motivirala svojim treningom

Vjerojatno ste već puno puta čuli za nju, no osim što vam omogućuje prohodnost nosa kad ste bolesni, vjerojatno vam osim toga stoji u ladici. Naime, tigrova mast ublažava bolove u mišićima i rješava ukočenost tijela više od cijelog jednog stoljeća.

Tigrova mast za ublažavanje bolova u mišićima

Uz to, mast je potpuno prirodna i trajat će vam godinama jer je potrebno stvarno malo za nanijeti kako biste brzo vidjeli rezultate. Uostalom, ako ste je već koristili, znate da previše ove drevne masti može izazvati osjećaj peckanja, pa čak i svrbež kože, što je otprilike jedina njezina mana.

Pročitajte više… Dugo ste sjedili? Ova vježba pomoću fitness valjka može vam pomoći

Stoga sljedeći put, umjesto da posežete za ladicom s lijekovima, isprobajte ovu mast.

 

Foto: Prostock/iStock Images/Getty Images