Uskoro se održava gastro radionica na kojoj pripremate domaću nutellu i tapioka puding. Evo detalja!

by | 26 svibnja, 2022
kuhanje

Činjenica je da je zdrava hrana ključ svega. Našeg mentalnog zdravlja, našeg boljeg sutra. Hrana je sve. A danas barem svatko ima izbora kako se hraniti i što unositi u svoje tijelo. Jer, kako se hranimo tako i živimo. Užurbanost i tempo života kojeg mnogi žive dovodi i do nepravilne prehrane. Neredovite i nezdrave. Ipak, pronašli smo odličnu radionicu koja daje odgovore na pitanja kako si pomoći planiranjem i kuhanjem u zdravijoj varijanti.

Radionica naziva “Mala škola zdravih obroka” koju održava Marina Obradović (Priče jedne kuhače) daje vam priliku da zakoračite u novi svijet prepun okusa i mirisa uz jednostavne obroke koje svatko može pripremiti, a koji poboljšavaju kvalitetu života.

Ova radionica namijenjena je i odraslima i djeci kako bi potaknula sve veći broj ljudi da se zdravije hrane, bolje organiziraju, što više izbjegavaju brzu i masnu hranu te trajno usvoje nove navike. U njih može biti uključena cijela obitelj, od nabavke do kuhanja.

“Koncept radionice je radni, što znači da nakon upoznavanja i uvoda podijelimo recepte te sami pripremate obroke na radnim jedinicama koje su potpuno opremljene. Bez brige, sve lagano i opušteno, nema natjecanja. Na svakoj radnoj jedinici su po dvije osobe ili maksimalno tri ako kao roditelj dođete s dvoje djece. Sve recepte dobit ćete na e-mail nakon radionice, što će vam olakšati daljnju organizaciju obroka, nabavku i samu pripremu. Trenutačno je zbog epidemiološke situacije broj mjesta ograničen, tako da se javite što prije i osigurajte svoje mjesto! Kuhamo s maskama i dezinficiramo ruke prije početka i tijekom kuhanja.”

Radionice se održavaju u prostoru Enzite na Zagrebačkom Velesajmu gdje je lako doći autom ili gradskim prijevozom. Cijena po osobi iznosi 350,00 kn, a 650,00 kn ćete platiti ako dolazite u paru. Za roditelje koji dođu s djetetom cijena je 450,00 kn (jedno dijete), a roditelji s dvoje djece će platiti 550,00 kn. Datum: 1. lipnja od 19-21 sati.

U cijenu je uključeno: namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i kušanje jela po završetku radionice.

Od obroka se priprema domaća nutellu, proteinski kruh, tortilje od pirovog brašna, tapioka puding, domaća granola, zobena kaša, burgeri od puretine s pecivima od bademovog brašna, pizza od pirovog brašna, juha od mrkve i krumpira s listićima badema, povrtni gulaš sa slanutkom, salata od kvinoje s povrćem i orasima, piletina sa suhim šljivama opijenu šljivovicom, mafini od heljde, mrkve i špinata, juha od batata s kokosovim uljem, namaz od avokada, hummus, zdrave slastice i još puno toga.

Mala škola namijenjena je svima koji žele usvojiti nove navike, promijeniti dosadašnji način života, osjećati se dobro, biti puni energije i učinkoviti te žele trajno promijeniti životni stil kvalitetnijom prehranom ili onima koji samo žele nove ideje.

Foto: dusanpetkovic iStock/Getty Images Plus via Getty Images