
Ova poznata dijeta smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena, pokazalo je istraživanje
Mediteranski način prehrane mogao bi smanjiti rizik od srčanih bolesti kod žena za 24 posto, pokazalo je novo istraživanje. Studija je kombinir...
Priznajemo, volimo zaviriti na Instagram profile domaćih gastro blogera jer su doista divna inspiracija u vremenima kad nemamo ideje što kuhati i pripremati!
U potrazi za nečim slatkim, pravo rješenje našli smo kod Nataše Rajčević, vlasnice bloga Burbon i borovnice. Radi se o receptu za jednostavne kikiriki kuglice nazvane peanut butter kuglice koje već na prvi pogled izgledaju ukusno i kremasto! Uz to, baš su u skladu s trenutačnim Veganuary pokretom koji još uvijek traje, pa je to i savršena prilika da ovu slasticu sada i napravite!
Sâm recept poprilično je jednostavan, a Nataša preporučuje da koristite čisti maslac od kikirija, bez ikakvih dodataka, dok javorov sirup možete zamijeniti nekim drugim tekućim zaslađivačem. Isto tako, za preljev možete koristiti i običnu rastopljenu tamnu čokoladu.
Pa krenimo redom:
Sastojci:
5-6 žlica maslaca od kikirikija
4-5 žlica kokosovog brašna
1 žlica javorovog sirupa
prstohvat soli
malo naribane tonke (ili ekstrakta vanilije)
1 žlica kakao nibsa (drobljena kakao zrna)
Za coating:
1 žlica kokosovog ulja
3 žlice sirovog kakaa
1 žlica javorovog sirupa
Par žlica nasjeckanog neslanog kikirikija
Postupak:
U veću posudu dodajte maslac od kikirikija, javorov sirup, tonku, kakao nibse i prstohvat soli. Zatim dodajte polovicu brašna i lagano miješajući špatulom dodavajte ostatak brašna (možda vam neće trebati sva količina). Trebate dobiti kompaktnu smjesu koja nije ni presuha ni preljepljiva tako da je možete bez problema oblikovati u kuglice. Ovaj korak možete raditi i u multipraktiku, a u tom slučaju kakao nibse dodajte na kraju. Po potrebi dodajte još brašna ili još maslaca od kikirikija.
Gotovu smjesu oblikujte u kuglice veličine po želji. Složite kuglice na tanjur obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač oko 15 minuta.
U manjoj posudi na umjerenoj temperaturi rastopite kokosovo ulje, dodajte mu kakao i javorov sirup te miješajte dok ne dobijte glatku čokoladnu smjesu bez grudica (pazite da ne bude pregusta). U širu posudicu stavite nasjeckani kikiriki. Izvadite kuglice iz zamrzivača te svaku prvo umočite u čokoladu pa u posudicu s kikirikijem.
Vratite ih još par minuta u zamrzivač da bi se čokolada potpuno stisnula. Nakon toga ih držite u hladnjaku.
I uživajte u njima!
View this post on Instagram
Pročitajte: Tri veganske kuharice čije recepte uistinu pripremamo
Foto: Instagram