Ako baš i ne volite vježbati, isprobajte ovo

Ako ne uživate u vježbanju, postoje aktivnosti koje možete raditi

by | 22 travnja, 2022
Muškarac i žena odmaraju od planinarenja

Iako nam je nekad svima teško otići na trening, postoje oni koji stvarno ne vole vježbati. Stvarno. Ako vam je teško zavoljeti odlazak u teretanu ili grupni trening i to je jedini razlog zbog kojeg zapravo ne vježbate, pokušajte s ovim aktivnostima koje će vam pomoći i da budete aktivni i da se družite s bliskom osobom (ako to želite, naravno).

Evo nekoliko zabavnih aktivnosti za one koji ne uživaju osobito u vježbama koje mogu pomoći u sagorijevanju masnoća.

Planiranje, hodanje i penjanje

Ako mrzite “vježbanje”, spakirajte ruksak i zavežite tenisice jer je planinarenje sjajna metoda mršavljenja. Avantura, slikoviti krajolik, svježi zrak i dobro društvo – idealno! Više: Kako odabrati najbolji ruksak za planinarenje? Donosimo 15 super modela!

Vježbajte jogu

Namaste! Joga je jako popularna, i to s dobrim razlogom. Postoji toliko različitih vrsta, od vinyase preko restorativne do Bikram (što je vrsta hot joge), tako da možete pronaći onu koja najbolje odgovara vašim osobnim preferencijama. Plus, prema istraživanju provedenom na Sveučilištu Colorado State, žene mogu sagorjeti čak 330 kalorija, a muškarci 460, kad pohađaju sat joge. Više: Brze joga asane za prezaposlene osobe

Bicikl na planini

Lagano vozite bicikl

Zamijenite automobil, pa i šetnju, za vožnju biciklom. Možete pozvati i prijateljicu pa skupa otiđite na kavu do primjerice Jaruna ili Maksimira ako ste u Zagrebu – na pedalama. Više: Vrijeme je za bicikliranje. Ove aplikacije mogle bi vam biti korisne!

Isprobajte sportove poput tenisa i golfa

Iako vam teretana nije fora, to ne znači da se ne biste zaljubili u neki sport. Ako ste i pomalo kompetitivni, izazovite frendicu na jedan set. Tenis i golf su odlični sportovi za kretanje (naravno, tenis ipak traži malo i kondicije) – a i sagorjet ćete masnoće! Kad zatopli, možete i isprobati frizbi ili badminton – vjerujte, jednom kad krenete, nećete moći prestati! Više: Je li 30 minuta vožnje biciklom dnevno dovoljno za postizanje ciljeva?

 

Foto: iStock/Getty Images