Kako odabrati najbolji ruksak za planinarenje? Donosimo 15 super modela!

Odaberite za sebe najbolji ruksak za planinarenje!

by | 18 svibnja, 2021
planinarenje, ruksak

Proljeće je pravo vrijeme za krenuti putem šumskih ogranaka i istražiti poznate, ali i nepoznate terene. O izboru pravih cipela za planinarenje već smo pisali, a osim toga, valja se pobrinuti i za dobar ruksak u koji ćete staviti svu dodatnu i rezervnu odjeću i opremu koja bi vam mogla zatrebati.

Kod odabira ruksaka pripazite na to da vam bude udoban za nošenje i da sadrži ergonomski dodatak za područje leđa i široke naramenice koje se mogu zatezati. Pogledajte i koliko pretinaca ima kako biste što bolje organizirali stvari koje morate sa sobom nositi, a u dućanu se svakako posavjetujte s prodavačem kako biste pravilno odabrali i veličinu zapremnine ruksaka, materijal i kvalitetu. Nemojte gledati na cijenu jer kvalitetan ruksak puno znači za vaša ramena i tijelo. Svakako budite spremni izdvojiti malo više novaca jer je to investicija koja će trajati barem nekoliko godina. (Pročitajte: Pronašli smo stranicu koja će vam olakšati sljedeću planinarsku rutu)

Istražili smo što nude poznate prodavaonice sportske opreme i izdvojili neke od ruksaka koje možete pronaći u njihovoj sjajnoj ponudi.

 

 

FOTO: Maridav/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Foto i izvor: Decathlon, IgluŠport, Hervis, Intersport, Mall.hr