
10 zagrebačkih restorana zdrave hrane koji otvaraju svoje terase
Osim zagrljaja, druženja i koncerata kojih smo se odrekli u prošloj godini, odrekli smo se i posjeta restoranima i kafićima koji su, vjerujemo svim...
Bilo da pratite keto prehranu, ili samo osjećate težinu nakon pojedenog kruha ili raznih peciva, ali jednostavno bez njih ne možete, ovaj recept može za vaše tijelo biti spasonosan. Mi ovaj recept koristimo već gotovo godinu dana!
Ono što je kod ovog peciva dodatno zanimljivo jest činjenica da njegovi sastojci poput sjemenki lanka, sezama, psilijuma ili češnjaka, mogu poboljšati vaše raspoloženje i zdravlje. Primjerice, samo lan naziva se supernamirnicom zbog svojih svojstava: odličan je izvor tiamina, riboflavina, piridoksina, folne kiseline, pantotenske kiseline, te dobar izvor niacina. Također sadrži i brojne minerale – bakar, magnezij, mangan, fosfor, selen, željezo, kalcij i cink.
150 g bademovog brašna
40 g psilijuma u prahu
60 g kokosovog brašna
75 g mljevenog lana
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1 žličica praška za pecivo
1 žličica himalajske soli
sezam kojiim ćete posipati oblikovana peciva
2 žličice jabučnog octa
6 bjelanjaka
2 cijela jaja
480 ml vruće vode
Kako pripremiti ova keto peciva možete pročitati na grazia.hr.