5 novih wellness knjiga koje će vas potaknuti na pozitivne promjene

Prema preporuci Ane Vukasović iz Mozaik knjige

by | 5 travnja, 2024
što čitati

Ako ste se zaželjeli korisnih, konkretnih i edukativnih knjiga uz koje ćete se opuštati sljedećih tjedana, donosimo prijedloge koje možete uzeti u obzir. Ovi su naslovi probrani i sigurni smo da ćete iz njih naučiti nešto novo, osnažiti se i inspirirati. 

Stranice sljedećih naslova odišu svježinom proljeća, no među njihovim se redcima kriju i očaravajuće priče i korisne lekcije. Ana Vukasović, urednica iz Mozaik knjige, inače i sama dijete proljeća, donosi naslove koji će probuditi našu znatiželju i potaknuti nas na pozitivne promjene.

wellness knjige 2024

Ana Vukasović

Bilo da ste u potrazi za inspiracijom na području zdrave prehrane, želite mentalno osnažiti i postići blagostanje ili jednostavno želite svoju svakodnevicu obojati s malo pozitive, ove će vas knjige podržati na putu k boljem sebi. Zgrabite šalicu čaja, udobno se smjestite i zaronite u stranice novih wellness knjiga. Ako vam ovaj popis nije dovoljan, provjerite i četiri knjige za koje Oprah kaže da su joj promijenile život.

Wellness Almanac, The Leaping Hare

wellness knjige 2024

Jedan od naslova kojima se najviše radujem ove godine, “Wellness Almanac” nešto je u potpunosti novo domaćoj publici. Razdijeljen po godišnjim dobima i mjesecima, ovaj almanah pružit će vam podrobniji uvid u pozitivne afirmacije, spiritualne rituale, meditaciju, refleksiju, povezanost s prirodom i dublje razumijevanje svjesnosti. Osim što je pisan prekrasnim lirskim jezikom, ovaj vodič kroz stvaranje zdravih mindful navika vizualno krase i predivne ilustracije Raluce Spatacean (@madebyralu).

Razgovori koji su mi promijenili život, Zvezdana Mlakar

wellness knjige 2024

Zvezdana Mlakar poznata je slovenska glumica koja je godinama vodila televizijsku emisiju “Zvezdana”. Prisjećajući se susreta i razgovora s priznatim ličnostima, poput Aljoše Bagole, Danijele Martinović, Brune Šimleše, Nicka Vujičića, Ane Bučević, dr. Nele Sršen i Jorgea Bucaya, Mlakar nas pušta da zavirimo u dubine njihovih misli o intrigantnim životnim i duhovnim temama koje nas zauzvrat potiču na duboka razmišljanja. Ovi će vas razgovori osvojiti od prve stranice, obećavajući nezaboravno putovanje za srce i dušu.

Nutricionizam bez maske, Lyndi Cohen

wellness knjige 2024

Lyndi Cohen (@nude_nutritionist) australska je influencerica s fokusom na zdravu prehranu i tjelovježbu, no s ciljem da poruši sve stereotipe i dezinformacije kojima smo svakodnevno okruženi. U ovoj vizualno prekrasnoj i sadržajno zanimljivoj kombinaciji priručnika i kuharice, Lyndi nam modernim i jednostavnim jezikom nudi iskrene i prijateljske savjete kako izliječiti odnos s hranom, slušati svoje tijelo i umiriti um. S više od 50 ukusnih i jednostavnih recepata, potiče nas na uistinu zdrav život kojim si podižemo raspoloženje i uravnotežujemo hormonalnu sliku.

Osviješteni i visoko učinkoviti, Chelsea Pottenger

wellness knjige 2024

Suvremeni način života, koji karakterizira manjak slobodnog vremena, stres i perfekcionizam, u svoj je žrvanj ubacio i Chelsea Pottenger, uspješnu poduzetnicu koja se nakon poroda suočila s postporođajnom depresijom i pregorijevanjem. Kako bi iznova isplivala na površinu, Chelsea se posvetila proučavanju svjesnosti i meditacije te je temeljito promijenila prioritete, smjestivši svoju dobrobit na prvo mjesto. U ovome nas naslovu vodi kroz jednostavne, znanstveno utemeljene alate uz pomoć kojih je moguće uravnotežiti svoju nutrinu i djelovati na visokoj razini izvedbe. Otkrijte kako smanjiti stres i iscrpljenost, preoblikovati negativno razmišljanje, povezati se s pozitivnom energijom, obnoviti svoje fizičko zdravlje i ojačati otpornost.

Moć disanja, Jennifer Patterson

wellness knjige 2024

Knjiga “Moć disanja” sveobuhvatan je vodič za sve one koji nastoje uvesti meditativno disanje u svoju dnevnu rutinu. Utemeljen na raznovrsnoj praksi disanja koja potječe iz različitih iscjeliteljskih i duhovnih tradicija, ovaj priručnik obuhvaća 25 jednostavnih vježbi koje možete izvoditi sami ili s partnerom/icom kako biste unaprijedili osjećaj povezanosti, poboljšali kreativnost te osnažili osjećaj radosti i unutarnje mudrosti, ili kako biste pak ublažili depresiju, anksioznost, paniku, traumu, osjećaj napetosti ili fizički bol.

Foto: PR