Ovo su Oprahine 4 omiljene knjige za koje kaže da su joj promijenile život

Duhovno štivo vrijedno čitanja

by | 10 ožujka, 2023
4 knjige po preporuci Oprah

Nedavni intervju s Oprah Winfrey za popularni podcast glumice i poduzetnice Gwyneth Paltrow The Goop spontano se pretvorio u mini književni klub gdje je američka TV voditeljica, producentica i autorica navela te opisala četiri duhovne knjige koje su snažno utjecale na njezin život.

U nastavku otkrijte o kojim je knjigama riječ, a ako vam se svide, nemojte oklijevati dodati ih na svoju listu čitanja.

Preporuke knjiga Oprah Winfrey

1. Nova Zemlja, Eckhart Tolle

4 knjige po preporuci Oprah

U svom duhovnom manifestu, Tolle analizira moderne ideje o egu, našem “ja” i društvu, razotkriva strahove koji se nadvijaju nad nama i pokazuje nam kako svatko od nas može pronaći sreću i zdravlje. Oprahin glavni zaključak: Bez iluzije ega, prepreke postaju odskočne daske prema višim ciljevima, a ne neuspjesi.

2. Znam zašto ptica u kavezu pjeva, Maya Angelou

4 knjige po preporuci Oprah

Kad je Oprah uzela u ruke primjerak memoara Maye Angelou u dobi od 15 godina, bila je zapanjena što je na stranicama pronašla artikuliranu vlastitu životnu priču. Na kraju je Angelou postala Oprahina mentorica, nudeći joj savjete i perspektivu u raznim trenucima njezina života.

3. Život duše, Gary Zukav

4 knjige po preporuci Oprah

Početkom 90-ih, Oprah je rekla svojim producentima da joj ne predstavljaju temu za Oprah Winfrey Show a da prethodno ne navedu što je u njoj pozitivno za njezine gledatelje. Temelj ove prakse dolazi iz Zukavovih učenja, posebice njegove tvrdnje da naše temeljne namjere – bile one dobre, loše ili negdje između – imaju moć “obojiti” svaku radnju i reakciju koja slijedi.

4. Anatomija duha, Caroline Myss

4 knjige po preporuci Oprah

Milijuni Amerikanaca po prvi su put osjetili duhovnost kad se Caroline Myss pojavila kao gošća u Oprah Winfrey Showu 1992. godine. U to je vrijeme Oprah gotovo izgubila svoju publiku – koncept duhovnosti zvučao je sumnjivo američkim gledateljima. Od tada je prošlo puno vremena, ali Anatomija duha još uvijek djeluje kao dobar početnički naslov za one koji žele razumjeti svrhu duše.

Pročitajte: Ostavite sav stres iza sebe na ovim radionicama za žene koje spajaju knjige i vino

Foto: @oprahsbookclub, PR