Wellness odmor kod kuće je upravo ono što vam treba!

by | 3 lipnja, 2021
wellness

Iako ste, kao i mi, za vrijeme pandemije COVID-19 većinu vremena provodili kod kuće, možda ipak treba i dom pretvoriti u nešto korisno i lijepo. Osim rada kod kuće, svakodnevne brige oko kuhinje, djece i prljavog rublja, pretvorite svoj dom u malu wellness oazu. Jer gdje ćete se osjećati bolje nego u vlastitoj kući, zar ne? Evo ideja kako to napraviti.

Kevin Carter, direktor tvrtke Hilton Head Health govori da je najvažnije pronaći balans u načinu rada od kuće, a istovremeno se usredotočiti na svoje zdravlje. Napravite plan prema kojem ćete se ponašati kao da ste otišli nekamo na wellness. Izradite dnevni raspored – ako niste sigurni kako, provjerite aktivnosti i rasporede koji se nude u wellness odmaralištima koja biste možda htjeli posjetiti. Neka vam upravo to bude inspiracija za vaš odmor kod kuće. (Pročitajte: Jednostavne wellness navike koje možete uvrstiti u svaki radni dan)

Također, maksimalno si prilagodite svoj dan i aktivnosti, kao i vrijeme koje ćete posvetiti poslu. Raspored svakako neka uključuje neku vrstu jutarnjeg wellness rituala, popodnevne wellness pauze te večernje opuštanje i pripremu za san. Kroz par dana vidjet ćete koliko ste ovakvim potezima nahranili svoje tijelo i um – a upravo stvaranje wellness odmora kod kuće je savršena prilika za to.

Ako i imate neke obveze, nemojte se ustručavati odgoditi ih. Pogotovo obitelji i prijateljima priopćite da trebate malo vremena za sebe i opuštanje – u tome doista nema ničeg lošeg.

Na vrijeme se pobrinite za prehranu i isplanirajte obroke te obavezno isprobajte različite kombinacije sezonskog voća i povrća, vodu s limunom i biljem za osvježenje… Kako si ne biste stvorili stres oko obroka, važno je planiranje.

Samo je na vama kako ćete provoditi dane. Pokušajte izbjegavati vijesti, već se opustite uz sasvim nešto novo. Ako niste dovoljno spavali proteklih mjeseci, ovo vam je prilika. Ako želite napuniti kadu toplom vodom i uživati, ovo je prilika. Koliko god možete, maknite mobitel i tehnologiju i zaista se posvetite sebi koliko god je to moguće. (Pročitajte: Što je digitalni wellness, zašto je bitan i kako ga možete poboljšati?)

FOTO: Monstera/Pexels