Jednostavne wellness navike koje možete uvrstiti u svaki radni dan

Male navike koje će uljepšati baš svaki vaš dan

by | 3 svibnja, 2021
wellness, navike

Možda vam se čini da je wellness rezerviran samo za ljudi koji imaju vremena i novaca? Varate se. Wellness označava svaki izazov i vrijeme koje želite posvetiti sebi, ali i toliko potrebne male pauze između silnog stresa, obveza i gužve. Nemojte si dopustiti da se osjećate krivima zato što dio dana odvajate za sebe, naprotiv, radite to s veseljem i aktivno – takve male navike dati će vam dobar osjećaj te s vremenom uroditi pozitivom i boljim osjećajem. (Pročitajte: Što je digitalni wellness, zašto je bitan i kako ga možete poboljšati?)

Restorativna joga

Vrsta tradicionalne joge i najbolji poklon za vaše tijelo – pogotovo ako veći dio dana provodite sjedeći za stolom – kako ističe Nory Pouncil, trenerica. Tijelo će se odmoriti i početi oslobađati napetost u leđima, a usporavanjem disanja otvorit ćete protok energije te time postati svježiji za sljedeći radni zadatak. Ako možete, svakako to učinite svakih 15 minuta nakon svakih 90 minuta rada. (Pročitajte: Kako joga djeluje na naše tijelo i mozak?)

Pijte puno vode

Obavezno na svom radnom stolu držite veliku bocu s vodom i odredite si omjer kojeg morate popiti tijekom dana. Hidratacija tijela je presudna za cjelokupno zdravlje i produktivnost. Uz to, slušajte signale svog tijela jer će vam ta navika pomoći da ublažite brojne napetosti, donijeti manje ogorčenja, a više ispunjenosti.

Šećite dok razgovarate

Ivy Slater, izvršna poslovna trenerica i direktorica tvrtke Slater Success savjetuje da pokušate ponekad preskočiti video poziv te “sastanak” obavite kada šećete prirodom. Time ćete proširiti svoj um, kreativnost i sposobnost suradnje, a svjež zrak koristit će razvoju novih ideja.

Učinite nešto zabavno – svaki dan

Svaki dan izdvojite vrijeme za malu stvar koja vas čini sretnom – isprobajte neki novi recept, usavršite svoje vještine crtanja, nasmijte se uz gledanje zabavnih serija ili videa, pročitajte knjigu.

Postavite granice kad je u pitanju posao

Nemojte dopustiti da posao postane dio vašeg identiteta i da utječe na vaš osobni, privatni život, kako kaže Caitlin Willard, certificirana životna i duhovna trenerica. Svatko od nas tijekom dana ispunjava različite poslove i zahtjeve, ali treba znati gdje je granica između vas kao čovjeka i posla za koji ste plaćeni.

Foto: Adrienn/Pexels