Voda je vaš najveći saveznik za zdravo tijelo i izgled

by | 9 listopada, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Dolaskom ljeta, mnoge dame započinju s drastičnim dijetama ne bi li u kupaćem kostimu izgledale što atraktivnije. Međutim, većina nije svjesna koliko im u tome može pomoći obična voda.

Ako želite smanjiti unos kalorija, čaša vode prije svakog obroka može vam pomoći u tome. Imat ćete osjećaj sitosti jer se nećete moći prejesti. Voda također pomaže i ukloniti „zabune“ u svome tijelu. Jer, iako ponekad mislite da ste gladni, možda ste samo žedni.

Ako ne pijete dovoljno vode, vaš metabolizam se usporava, što proces slabljenja čini gotovo nemogućim. Ako pijete više vode, organizam je u stanju sagorjeti više kalorija bez osjećaja umora. Nutricionisti preporučuju čašu vode odmah ujutro, na prazan želudac.

Dehidriranost može dovesti do nepravilnog funkcioniranja našeg organizma. Uz to, voda je „odgovorna“ i za izgled vaše kose i kože, ali nemojte piti više od 2 do 2,5 litre dnevno ako vam to ne odgovara.

Kad vježbate ili se bavite nekim oblikom rekreacije, tijelo se kroz znoj oslobađa i štetnih tvari, a da biste ubrzali njihovu eliminaciju, pomoći će vam voda.