Neodoljiva mješavina esencijalnih ulja za bolji san

by | 27 travnja, 2021
esencijalna ulja, san

Aromaterapija izuzetno pomaže da se energizirate ujutro, ostanete koncentrirani tijekom dana i da bolje spavate noću. Korištenje eteričnih ulja pomoći će vam da imate kvalitetniji san. Svako od mnoštva eteričnih ulja ima svoja svojstva – ako tražite nešto specifično svakako se posavjetujte sa stručnjakom jer će vam dati najbolji odgovor na ono što vi trebate. (Pročitajte: Vodič kroz primjenu eteričnih ulja)

Koje esencijalno ulje je najbolje za bolji san?

Judi Cohen, autorica knjige Essential Oils To Boost the Brain and Heal the Body predlaže sljedeće: lavanda je definitivno izbor broj jedan, a u kombinaciji s citrusima istovremeno će vas opustiti i osvježiti – upravo po tome je najbolji izbor.

Lavanda sa svojim svojstvima ublažava tjeskobu i umiruje, a to je potrebno tijelu kako bi imalo miran i uravnotežen san. Dodajući k tome neku vrstu citrusa, poput naranče – dobit ćete snažan učinak na podizanje raspoloženja i smanjenje stresa.

Ako se borite s buđenjem tijekom noći, svakako razmislite da toj kombinaciji dodate i esencijalno ulje geranija, koje je poznato po tome da smanjuje razinu glukoze u krvi i stvara predivnu, intimnu atmosferu. (Pročitajte: Imate problema sa spavanjem? Ova eterična ulja mogu vam pomoći opustiti se)

Kombinaciju lavande i ostalih ulja možete dodati u difuzor ili staviti nekoliko kapi u kadu.

FOTO: Mareefe/Pexels