Vježbama protiv stresa: Otjerajte loše raspoloženje!

Na korak ste do dobrog raspoloženja.

by | 22 lipnja, 2021
Vježbama protiv stresa

Život je u današnje vrijeme često kaotičan, previše stresan i zamoran. Najbolji način da se izborite sa stresom je vježbama, a evo i kako!

Vježbama protiv stresa

Joga
Ako ste nervozni, pa čak i na “granici pucanja”, zgrabite joga prostirku i otjerajte stres! Istraživanja su pokazala da joga smanjuje osjećaj anksioznosti i depresije i čini nas opuštenijim i pozitivnijim. U nastavku, u videu, pogledajte prijedlog najboljih joga položaja koji će vas učiniti sretnijima i pozitivnijima. (Pročitajte: Najbolji joga tutorijali koje smo pronašli online)

Dizanje utega
Manjak koncentracije i osjećaj burn-outa uklanjaju vježbe koje uključuju podizanje utega. Naime, studije su pokazale da ovakva vrsta vježbi poboljšava kognitivne funkcije. Uz to, ojačat ćete tijelo i izgubiti višak kilograma.

Ono najbolje jest da vam za ovaj tip treninga ne treba mnogo vremena. Mi vam predlažemo trening s dizanjem utega od samo 15 minuta.

Kardio
Ne možemo razgovarati o podizanju raspoloženja, a da ne spomenemo kardio vježbe. Tijelo prilikom ovakvog tipa treninga luči hormone sreće i čini nas pozitivnijim i punim energije.

Neke od najboljih kardio vježbi su jumping jack, “planinar”, skok iz čučnja, kao i preskakanje vijače. Uz to, u dnevnu rutinu možete uvrstiti džogiranje ili pak vožnju bicikla u trajanju od sat vremena, ako volite ove vrste aktivnosti.

Ovim vježbama uspješno ćete se izboriti protiv stresa i vaše tijelo (i um!) će vam biti zahvalni! (Pročitajte: Plesno kardiovježbanje odlično je za vašu liniju i raspoloženje!)

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs

Foto: puhhha / iStock via Getty Images Plus