Što kažete na jedan “smoothie bowl”? Tomislav Perko iz Roots bara s nama je podijelio svoj popularni recept

by | 4 kolovoza, 2020

Znamo ga kao putnika, autora dviju knjiga i predavača, a odnedavno i kao vlasnika jednog od najoriginalnijih mjesta u Zagrebu. Roots u Tomićevoj 5 je bar koji je Tomislav Perko pretvorio u mjesto dobre energije kojim preko dana vladaju smoothiesi, a navečer kokteli.

Osim genijalne ideje da dva bara spoji u jedan (juice i koktel bar), Tomislav je odlučan i u naumu da ovo mjesto bude i ekološki osviješteno, pa namirnice i sastojci koji se koriste u Rootsu stižu od lokalnih proizvođača, a ovdje definitivno neće vidjeti plastične slamke i ine dodatke štetne za okoliš.

U Roots možete sjesti na fini doručak, bilo da je riječ o iznimno finim smoothiesima, milkshakeovima ili smoothie zdjelicama, dok tijekom dana i navečer s originalnim koktelima možete kombinirati vrlo fine zalogaje, što će druženje pretvoriti u pravo uživanje.

Pitate li se pak kako kod kuće ponoviti popularni smoothie bowl iz Rootsa, odgovor je stigao. Tomislav nam je otkrio recept za popularni Tropical Blue! Ono što će vam trebati jest:

1 banana (smrznuta)
1/2 manga (smrznutog)
žličica plave spiruline
200 ml mlijeka (kravljeg ili biljnog)

Sve sastojke smiksajte u blenderu (po mogućnosti što boljem modelu sa štapom u sredini) te na vrh stavite granolu, kokos, usitnjene bademe i sezonsko svježe voće.

Foto: Josip Stević