Što učiniti ako ne osjećate užitak za vrijeme seksa s partnerom?

by | 13 prosinca, 2020

Seks, između ostalog, predstavlja užitak, a kada ga nema mnoge se osobe zbog toga osjećaju loše te si postavljaju pitanje o normalnosti te pojave.

Iako većini žena nije nimalo ugodna, ta pojava je poprilično česta. Brojna istraživanja pokazala su da više od 90 posto muškaraca redovno doživi vrhunac tijekom seksa, dok između 50 i 70 posto žena redovito ne doživi. Naravno, vrhunac ne predstavlja jedini užitak koji osjetimo tijekom seksa. No dobra je vijest što za seks bez užitka postoji “lijek”. Prije svega, morate znati da ljubav nema nikakve veze s ovom pojavom. Možete svog partnera voljeti neizmjerno, no jednostavno ne osjećati užitak te želju za seksom zbog toga.

Kako riješiti “problem” seksa bez užitka?

Ono što najprije trebate učiniti jest razgovarati s partnerom otvoreno i bez kočnica. Partneri moraju biti svjesni činjenice da je seks obostrani užitak te da se trebaju truditi kako bi objema stranama bilo dobro. Nakon što partneru otvoreno kažete da imate “problem”, uvedite promjene u svoj seksualni život.

Isprobajte druge poze te poze u kojima možete stimulirati klitoris, uvedite (dužu) predigru, koristite lubrikante te vibrator. Posljednja stvar koja je iznimno bitna jest uviđanje svega onoga što vam odgovara. Za vrijeme masturbiranja ili seksa promatrajte, osluškujte svoje tijelo i recite partneru što vam odgovara. To će vam zasigurno pomoći da dođete do željenog užitka i vrhunca. (Pročitajte: 3 stvari koje prema stručnjacima žene trebaju znati o masturbaciji)

Foto: Womanizer WOW Tech/Unsplash