Što kažete na brzinska brioche peciva idealna za vikend? Donosimo recept

by | 27 veljače, 2021
brioche peciva

Ovaj je članak originalno objavljen na grazia.hr.

Isprobali smo ovaj recept pekarice i slastičarke Lare Reić, koji nas neće prikovati za kuhinju pola dana, a rezultat su mirisna i ukusna peciva savršene teksture!

Brioche je francuski slatki kruh od kvasca koji je obogaćen maslacem, mlijekom i jajima. Od tijesta od briochea možete napraviti i kiflice od cimeta ili ukusna gurmanska peciva. No, u opisima recepata djeluje kao da tu ima puno posla s pripremom. Brioche peciva za 45 minuta? “Može se”, kaže Lara na svom @laragulozara Instagram profilu.

Brzinska brioche peciva

Recept:

Za 8 peciva:
– 15 g suhog kvasca
– 230 g vode
– 80 g ulja
– 40 g šećera
– 1 jaje sobne temperature
– 6 g soli
– 400 g brašna

1. Suhi kvasac pomiješati s mlakom vodom, na to dodati ulje i šećer te ostaviti oko 5 minuta.

2. Sol i brašno izvagati u istoj posudi.

3. Razmutiti jaje u vodi s kvascem pa dodati brašno i zamijesiti gnjecavo tijesto koje je potrebno mijesiti oko pet minuta. “That’s right, idemo, bicepsi tricepsi, meljaj sve. Guglaj kako radit’ premjese ako ne znaš. Sugeriran nosit’ štitnike tko nema force za meljanje”, kaže simpatična Lara, koja nam daje do znanja da ovaj korak moramo shvatiti ozbiljno. Nakon pet minuta intezivne tjelovježbe, odvojiti osam loptica koje je potrebno oblikovati kao mala hambi peciva (pogledajte četvrti video na sljedećem linku ako ne znate kako).

4. Ostaviti da se dižu 15 minuta, premazati razmućenim jajetom i mlijekom i peći na 200 °C oko 25 minuta (ovisno o pećnici, pratite situaciju!).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lara Reić (@laragulozara)

Lara Reić, pekarica i slastičarka s dugogodišnjim znanjem u pripremi kruha i peciva, zanat je ispekla kroz godine rada s dizanim tijestom i kiselim kvasom, a svoje znanje obogatila je u različitim tipovima ugostiteljskih objekata diljem svijeta. Trenutačno radi kao konzultantica i predavačica, a u slobodno vrijeme voli rekreirati hranu iz filmova na svome blogu te kuhati za obitelj i prijatelje.

Foto: Instagram