Stiže nam retrogradni Merkur u Vodenjaku i Jarcu. Evo kako će utjecati na nas

by | 11 siječnja, 2022
retrogradni merkur

Retrogradni Merkur u Vodenjaku i Jarcu prvi je položaj ovog planeta u 2022., a očekuju nas još dvije ovakve promjene.

Tri puta godišnje, planet Merkur kreće se retrogradno na našem nebu. Za one koji se bave astrologijom, to znači da nas u tri navrata tijekom godine očekuju konfuzije, zakašnjenja i frustracije. No ovo je također i sjajan period za retrospektivu i razmišljanje o prošlosti. U ovo vrijeme slučajnosti su i više nego moguće.

Pročitajte: Mjesečni horoskop za siječanj 2022.

Merkur će svojim prvim retrogradnim hodom za ovu godinu krenuti 13. siječnja i u tom položaju bit će sve do 3. veljače. Merkur je planet komunikacije u svim oblicima – pisanje, slušanje, čitanje, govor… A utječe i na sve aktivnosti koje su povezane s komunikacijom, poput pregovaranja i potpisivanja ugovora. Merkur također vlada putovanjima, poštom… Kad je retrogradan, pokušajte biti fleksibilniji, strpljiviji i puni razumijevanja. Dajte si vremena da putujete, a izbjegavajte potpisivanje sumnjivih dokumenata. Razmišljajte o prethodnim planovima i projektima i dobro ih proučite, no čekajte dok Merkur ponovno ne bude direktan za poduzimanje bilo kakve akcije. I uvijek imajte i back up plan.

Isto tako, ovo je idealno vrijeme za refleksiju. Lako je izgubiti balans u životu, pa ovaj period iskoristite da se posvetite stvarima koje su vam važne (obitelj, karijera, prijatelji ili ljubav). Analizirajte tko ste i što radite, ali nemojte donositi nikakve drastične odluke.

Retrogradni Merkur u Vodenjaku i Jarcu

Ove godine, očekuje nas tranzit u dva potpuno suprotna znaka. Ipak, Saturn, planet ozbiljnosti, odgovornosti, discipline i zrelosti vlada u oba slučaja. Naime, Vodenjak je vizionar Zodijaka, a Jarac radoholičar. Vodenjak voli promjene, dok Jarac uživa u postojećem stanju. Imaju sličan cilj, ali drukčija sredstva pomoću kojih do njega dolaze.

Stoga, očekuje nas buran period, pa se pripremite na vrijeme. Ovaj položaj Merkura će nas natjerati da preispitamo što ne funkcionira u našim životima. Dobro razmislite. I još jednom savjetujemo da ne poduzimate nikakve velike i važne korake u ovom periodu.

Pročitajte: Čitanje natalne karte: Vodič za početnike

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs
Foto: BonneChance/iStock/Getty Images Plus