Lekcije kojima nas uči aktualni retrogradni Merkur u Vagi

by | 3 listopada, 2021
Retrogradni Merkur u Vagi

Retrogradni Merkur u Vagi počeo je 27. rujna i trajat će do 17. listopada. A evo i što to zapravo znači…

Tri puta godišnje “na nebu” se događa čuveni retrogradni Merkur. Na posljednje svoje putovanje unazad ove godine, Merkur je krenuo u ponedjeljak, 27. rujna.

Ovo kretanje Merkura donosi konfuziju, frustracije i odgađanje planova, no retrogradni Merkur nam može donijeti i korisne lekcije.

Retrogradni Merkur u Vagi

Astrološko objašnjenje retrogradnog hoda počinje činjenicom da se planeti u našem solarnom sustavu kreću oko Sunca različitom brzinom u različitim udaljenostima. Dok se i sami okrećemo oko Sunca, možemo promatrati kretanje drugih planeta i pratiti njihovu putanju.

Ponekad, iz naše perspektive, može nam djelovati da su planeti promijenili smjer i da se kreću unatrag. To nazivamo “retrogradnim hodom“. Ovo je, naravno, iluzija izazvana pozicijom Zemlje u odnosu na druge planete. Svako nebesko tijelo uvijek se kreće u istom smjeru.

Tijekom ove godine, planet Merkur (koji upravlja mentalnim segmentom čovjekove osobnosti, intelektom, logikom, percepcijom, učenjem, govorom, pokretima…) kretao se retrogradno dva puta (u siječnju i svibnju). Sada, od 27. rujna, kreće u svoj posljednji retrogradni hod ove godine.

Merkur vlada komunikacijom u svim formama (pisanjem, čitanjem, govorom, slušanjem), kao i aktivnostima vezanim za komunikaciju. Isto tako, ovaj planet vlada putovanjima i prijevoznim sredstvima. (Pročitajte: Saznajte što horoskop govori o vašim predispozicijama za uspjeh u poslu)

Kad je Merkur retrogradan, pokušajte ostati strpljivi, puni razumijevanja i fleksibilni. Dajte si vremena, izbjegavajte putovanja i potpisivanje bilo čega u što niste sigurni. Provjeravajte mailove, poruke, dokumentaciju nekoliko puta…

Tijekom ovog perioda savjet je da dvostruko provjerite i svaki svoj projekt, te da osmislite i backup planove i pripremite se na probleme u komunikaciji.

Ipak, Merkur nam ne donosi samo konfuziju i kaos. Ovo je odličan period da dobro proučimo sve dosadašnje korake. Napravite korak unatrag, zastanite i dobro razmislite o svemu što se dosad događalo i koji su vaši daljnji koraci.

(Pročitajte: Praćenje menstruacije zabavnije je uz aplikaciju koja vaš ciklus povezuje s horoskopom i zvijezdama)

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski za lepotaizdravlje.rs
Foto: Olga Strelnikova/iStock via Getty Images Plus