Ovaj smoothie smatraju najboljim za sagorijevanje sala na trbuhu

Prema dijetetičarima, ovo je recept koji sadrži sastojke za poticanje gubljenja sala na trbuhu

by | 21 ožujka, 2022
Smoothie s kakaom i maslacem od kikirikija

Kako ono vole reći: “Mišići se formiraju u kuhinji”. I unatoč tome što je kretanje izrazito važno, činjenica jest ta da zdrava hrana bogata hranjivim tvarima uvelike pomaže u smanjenom nakupljanju visceralne masnoće koja je često uvertira u ozbiljnije zdravstvene probleme. Pročitajte više: Smoothie je zdraviji od cijeđenog soka?

Ako pokušavate smanjiti masnoću nakupljenu oko trbuha, ne postoji poseban plan obroka ili dijeta koja je zajamčeno usmjerena na trbušnu masnoću. Međutim, ono što jedete može napraviti veliku razliku kada je u pitanju gubitak težine i smanjenje visceralne masti, a to je vrsta masnoće smještena u trbuhu. Općenito, višak kalorija iz prevelikih porcija hrane i dodanih šećera može dovesti do povećanja masnog tkiva na trbuhu, a u tome će pomoći i dobro pripremljeni smoothiesi koji će održati zdravu razinu šećera u krvi, a i držati vas sitima! Pročitajte više: Osjećate se naduto? Ovaj smoothie će vam pomoći

Smoothie iz dućana može u jednoj porciji imati i više od 1000 kalorija. Stoga je važno znati što je točno u njemu. Kako je to najbolje? Ako ga napravite sami. Recept za ovaj čokoladni s maslacem od kikirikija je, iskreno, jedan od najboljih primjera kako ukusne stvari ne moraju škoditi! Ovaj recept za smoothie sadrži oko 350 kalorija, 20 grama proteina i 3 grama vlakana, daje ukusne ugljikohidrate, proteine, a sadrži i bogate bakterije za zdravlje probave iz kefira.

Pokazalo se da kikiriki pomaže u smanjenju gladi i može spriječiti skokove razine glukoze u krvi, što može koristiti u kontroli apetita, pogotovo kad vam je u interesu smanjiti visceralnu masnoću.

Smoothie od kakaa i maslaca od kikirikija

Sastojci:

1 žlica kakao praha

1 šalica kefira (ili grčkog jogurta)

2 žlice maslaca od kikirikija

1 žlica stevije

1 šalica leda

Priprema: Sve sastojke izmiksati u blenderu i odmah konzumirati!

 

Foto: Vladimir Soldatov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images