Jeste li čuli za “shallowing”, tehniku masturbacije koju potvrđuje čak 84 % žena?

by | 20 kolovoza, 2022
masturbacija, orgazam

Masturbacija postaje sve više javna tema, a sve manje tabu tema. A tako i treba biti. Upoznavanje i istraživanje vlastitog tijela, bez srama i zadrške, svima bi morao biti put do nove wellness rutine, uživanja i oduška. A kad uz to svaki put isprobate nešto novo, kad shvatite što volite i što vas zadovoljava, sigurni smo da upravo to dovodi do seksualnog osnaživanja koje se teško mjeri bilo s čime.

Tehnika masturbacije pod nazivom “shallowing” znači prodiranje samo 2-3 cm u vaginu – seksualnom igračkom ili prstima. Dakle, ona podrazumijeva zadržavanje dodira samo kod ulaza u vaginu umjesto da ulazite preduboko.

Isto ističe i Cecile Gasnault, direktorica brenda Smile Makers, kreatorica Vulva Talks za glamourmagazine.co.uk, te kaže da sâm ulaz u vaginu sadrži čak 90 % vaginalnih živčanih završetaka, zbog čega je ta stimulacija vrlo ugodna. Upravo plitka stimulacija, to jest ova tehnika, omogućuje doživljavanje orgazma stimuliranjem samog ulaza u vaginu pokretima kakvi vama odgovaraju.

Stručnjakinja ističe da je potrebno dati si vremena istraživati i isprobavati pokrete koji vam odgovaraju. Najbitnije je da ste opušteni, zatvorenih očiju i da se usredotočite na osjet. Preporučuje se raditi male pokrete koje ćete ponavljati, mijenjajući ritam i pritisak. Tako učite o sebi i o tome koja su vam područja najosjetljivija, a što vam odgovara. Poanta je stimulirati puni rub ovog područja vagine. Eksperimentirajte sa stranama, pokretima i učite te osluškujte svoje tijelo!

Pročitajte: Što je to Mindful masturbacija, zašto postaje sve popularnija i zašto je morate probati?

Masturbacija uz G-točku

Kad se i govori o masturbaciji, klitoris je dio koji zauzima svu pažnju. To ni ne čudi jer upravo tamo nalazi se više od 8000 osjetljivih živčanih završetaka, pa je tako i postao najveća točka zadovoljstva mnogih žena.

Ipak, postoji i puno više erogenih zona za istraživanje. Jedna od njih je i G-zona, erogeno područje koje se nalazi oko 2-3 cm unutar vagine. I da, način na koji možete do nje upravo je tehnika “shallowing”. Za neke žene ona je puno intenzivnija od duboke penetracije, a orgazam se može postići stimulacijom ovog područja nježnim pokretima.

Prema ovoj studiji, čak 84 % žena smatra da je vaginalna penetracija puno ugodnija uz ovu tehniku.

Pročitajte: Framing: masturbacija koje se žene ne mogu zasititi

Foto: Martyna87 iStock/Getty Images Plus via Getty Images