Protresite tijelo i oslobodite stres!

by | 21 svibnja, 2021
žena, stres

Vjerujemo da svi znate što znači stres. Ali i trauma. Neki kod takvih situacija posežu za zdravstvenom pomoći, terapijama i traže savjetovanje, a neki stres rješavaju upravo metodom o kojoj ćemo pisati.

Protresite tijelo da oslobodite stres

Stres je prirodna reakcija na nešto što naše tijelo smatra prijetnjom, a može imati mnoštvo negativnih učinaka za tijelo – od anksioznosti, depresije, glavobolje, oslabljenog imunološkog sustava.. Također, stres povećava rizik od srčanog udara. (Pročitajte: Meditacija koja dokazano smanjuje stres, a koju lako mogu prakticirati baš svi)

Dr. David Berceli ističe da upravo “protresanje” tijela pomaže u smanjenju napetosti i traume te u regulaciji živčanog sustava. Tresenje ili vibriranje tijela pomoći će da se mišićna napetost oslobodi, da se sagori višak adrenalina i smiri živčani sustav.

Svaku životnu stresnu situaciju ili događaj tijelo će prepoznati kao prijetnju i to ima učinak na vaše cjelokupno zdravlje. Upravo tada je potrebna deregulacija kako bi se razina energije smanjila i tijelo smirilo. (Pročitajte: Ključne akupresurne točke za ublažavanje stresa)

Adair Finucane, LMSW, zdravstveni trener i stručnjak ističe da se upravo “protresanjem” tijela oslobađate stresa, trauma i svega što vaše tijelo ne želi držati u sebi.

Tehnika izvođenja: Može se izvoditi sjedeći ili stojeći. Usredotočite se na pojedine dijelove tijela i izvodite svaki dio posebno. Za početak neka to bude u trajanju od 30 sekundi, a s vremenom to možete i povećati. Pogledajte u nastavku!

 

FOTO: José Luis Photographer/Pexels