Ove dvije vježbe odlične su za jačanje gornjeg dijela tijela

Gornji dio tijela često se zanemaruje jer se fokusiramo na stražnjicu, trbuh i noge

by | 17 siječnja, 2022
Vježbe za gornji dio tijela

Sigurno znate napraviti ispravan čučanj i znate napamet barem tri vježbe za stražnjicu i trbuh, no mnogi često zaborave kako napraviti vježbu za gornji dio tijela bez bučica ili šipke. Vježbe za gornji dio tijela bez opreme ne padaju na pamet tako lako kao trbušnjaci i čučnjevi. Ako ne možemo stići u teretanu – iz bilo kojeg razloga – naše su ruke jednostavno osuđene na propast. Ali ne uz ove odlične i jednostavne vježbe.

Pročitajte više: Ako imate elastičnu traku, isprobajte ove odlične treninge

Postoji mnoštvo vježbi za gornji dio tijela bez opreme od kojih vrijedi izraditi potpune treninge. Radite ih sve svaki dan, pomiješajte u svoj standardni trening i spojite nekoliko kako vam odgovara ili radite da biste svladali samo jedan po jedan. Budući da ne zahtijevaju opremu, možete ih raditi praktički bilo gdje!

Pročitajte više: Četiri stvari koje biste trebali napraviti odmah nakon treninga

Superman

Iako možda prije niste čuli za “Supermana”, vjerojatno ste ga vidjeli ili čak napravili nešto slično. Počnite ležeći, okrenuti prema podu. Ruke trebaju biti ispružene ravno ispred vas, a noge ispružene ravno iza vas. Odatle aktivirajte svoju jezgru da podignete prednje tijelo i stopala. Ovo bi trebalo izgraditi snagu u gornjem dijelu leđa.

Ako vam se ovo ne čini dovoljnim izazovom, nastavite s podizanjem i dolje – i eksperimentirajte s time koliko dugo se možete držati u zraku odjednom.

Medvjeđe kandže

Ovo je nešto izazovnija vježba, i idealna je za malo veće prostore, ali možete je napraviti i u nešto skučenijem prostoru. Započnite u položaju na stolu, s ravnim rukama u širini ramena i s koljenima koji dodiruju tlo, otprilike u širini kukova. Vaša stopala također trebaju dodirivati ​​tlo, a listovi bi trebali formirati dvije paralelne linije iza vas. Odatle pritisnite nožne prste u tlo kako biste podignuli pete i koljena od tla.

Pročitajte više: Fitness trenerica savjetuje: 2x tjedno ove vježbe donosi lijepe ruke i oblikovana ramena

Ako vam je samo ovaj položaj izazovan, radite ga dok se ne naviknete. Nakon toga, krenite prema naprijed, iskoračite puzanjem prvo desnom nogom i lijevom rukom, a zatim lijevom nogom i desnom rukom. Vježba je izazovnija ako istovremeno pomičete nogu i ruku, stoga pokušajte to učiniti najbolje što možete. Ako je prostor problem, nemojte puzati prema naprijed, već samo podižite ruke i noge.

 

Foto: brizmaker/iStock/Getty Images