Četiri stvari koje biste trebali napraviti odmah nakon treninga

Iako većina nas žuri s nastavkom obveza, pronađite vrijeme za odraditi ove stvari

by | 14 siječnja, 2022
Stvari koje trebate napraviti nakon treninga

Često nakon treninga trčimo pod tuš i nastavljamo dalje s obvezama. Međutim, ono što napravimo upravo nakon tjelesne aktivnosti važan je korak u oporavku od treninga. Dapače, jednako je važno kao i ono što radite tijekom treninga!

Naime, oporavak nakon treninga, o čemu smo puno puta pisali, omogućuje vašem tijelu da uspori i da se oporavi. Ako svom tijelu date vrijeme potrebno za oporavak, osigurat ćete da maksimizirate svoje napore i postignete svoje ciljeve na siguran i učinkovit način.

Popijte vode

Da, zvuči kao da se jako ponavljamo, no ne biste vjerovali kolio se ljudi zaboravi hidrirati nakon vježbanja. Vaše tijelo gubi tekućinu tijekom treninga, stoga je jako, jako važno nadoknaditi je.

Napravite kratku vježbu istezanja

Ako ste puno trčali ili vam je bio dan za kardio, istegnite se odmah nakon kako bi vam se otkucaj srca i živčani sustav smirili. U protivnome, možete dobiti grčeve. Tri vježbe istezanja po deset sekundi dovoljno je da to izbjegnete. Tijelo će vam biti zahvalno.

Pročitajte više: Vježbe joge za istezanje, koje možete raditi dok gledate TV, odlične su za ublažavanje boli i stresa

Pojedite proteine

Nemasni proteini, zdravi ugljikohidrati i malo masti nakon treninga napunit će vaše tijelo gorivom. Žlica maslaca od badema, zobene s chia sjemenkama, tvrdo kuhano jaje… Izbor je na vama!

Pročitajte više: Najbolje zamjene za meso iz kojih ćete dobiti potrebne proteine

Obratite pozornost na svoje tijelo

Osjećate nelagodu u ruci ili nožnom zglobu? Nemojte to ignorirati. Usporite, nanesite sportsku kremu ili oblog ako je potrebno, a ostatak dana problematično područje izbjegavajte forsirati. I da, to znači i da možda preskačete trening drugi dan. Nemojte se forsirati!

 

 

Foto: Svitlana Hulko/iStock via Getty Images