“Neustrašivi” dnevnici: Tri kreativke napravile su najljepši božićni poklon

by | 30 studenoga, 2022
dnevnik

Kad ste posljednji put uzele vrijeme za sebe, sjele i zapisale svoje misli? 

Upravo je to vrijeme za sebe presudno za naš osobni razvoj, a to se kasnije preslikava i na sve ostale aspekte našeg života. Unutarnji procesi koje prolazimo, kada smo sami sa sobom, daju nam pogled na to gdje se trenutno nalazimo i kamo bismo željeli stići. Pritom je pisanje nezamjenjivi dio toga, a vođenje dnevnika smatra se jednom od najboljih terapijskih tehnika tijekom rada na sebi. 

Takvu priču pričaju i “neustrašivi” dnevnici proizašli iz radionica tri žene. Mnogima poznati dnevnici brenda Nisha Sanje Tot dobili su novo ruho – prati ih priča koju mora pročitati svaka žena i ilustracija koja pokazuje svu nježnost i snagu ženskog bića.

Naime, u unikatne Nisha dnevnike umetnuta je snažna priča književnice Tatjane Barat, čiji je cilj da se svaka žena podsjeti tko je, da ponovno probudi onu djevojčicu u sebi koja je sanjala velike snove, skine sa sebe okove tuđih očekivanja i mišljenja te krene punim plućima na ljepšu stranu pustolovine života, a ilustracija umjetnice Hane Tischler prati upravo to. 

dnevnik

Sanja Tot, Tatjana Barat, Hana Tischler

Možete birati između dviju verzija paketa: jednu naslovnicu dnevnika krasi natpis “I ja sam neustrašiva”, a drugu ilustracija. U obje verzije nalaze se i otisnute ilustracije i priče koje možete uokviriti i tako dobiti nekoliko poklona u jednom.  

Napisana priča prevedena je i na engleski jezik, baš kao i natpis “I ja sam neustrašiva” na koricama dnevnika, što je sjajna vijest za one koji ovaj jedinstveni proizvod žele pokloniti dragim djevojkama i ženama u inozemstvu.

neustrašivi dnevnik

Tri kreativke udružile svoje snage za druge žene

Cilj je bio, kako kažu autorice ovog proizvoda, da svaka žena umjetnošću i pisanjem opet pronađe istinsku sebe, napokon napravi nešto za sebe i dopusti si biti sve ono što uistinu i jest, baš poput ove tri žene koje stoje iza inovacije na hrvatskom tržištu.

Sanja Tot vlasnica je brenda Nisha koja je uspjela svoju ljubav prema pisanju i kreativnosti pretvoriti u posao. Njezini ručno rađeni, unikatni dnevnici svojom kvalitetom i jedinstvenošću već godinama plijene pažnju. Osim što Nishini proizvodi oduševljavaju svojom estetikom, napravljeni su od recikliranog i ekološki prihvatljivog papira čime Sanja nastoji dati svoj doprinos smanjenju ekološkog otiska, na što je izuzetno ponosna. 

neustrašivi dnevnik

Profesoricu hrvatskog jezika i književnosti, novinarku, lektoricu, voditeljicu radionica biblioterapije  i književnicu Tatjanu Barat šira je javnost upoznala kada je njezina prva knjiga za djecu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama oduševila i čitatelje i struku. Prema toj je knjizi, između ostalog, nastala i putujuća izložba Neustrašive žene koja je već obišla velik dio Hrvatske, a pridjev “neustrašiva” postao je Tatjanin zaštitni znak. Slijedila je jednako uspješna knjiga Kad odrastem, želim biti liječnik, a cilj obje knjige je da djeca od najranije dobi, posebno djevojčice, osvijeste svoje jake strane, prevladaju strahove i izrastu u ljude koji znaju što žele. Tatjana velik naglasak stavlja i na mentalno zdravlje, o kojem javno govori, a pisanje dnevnika poput ovog jedan je od vidova pomoći upravo u tome. 

Cijelu je priču svojom ilustracijom zaokružila zagrebačka figurativna umjetnica Hana Tischler koja je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a danas živi u Lisabonu gdje se aktivno bavi slikarstvom te je član umjetničkog kolektiva i atelijera Mitó Creative Site. Održala je nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u Lisabonu i drugim europskim gradovima, a ovaj je mjesec osvojila prvu nagradu na najvećem globalnom natječaju za modnu ilustraciju i crtež u Londonu (FIDA). 

Spajanjem onog najboljeg od svake od ove tri žene nastali su dnevnici koji će ispisati neke nove priče, koji će svakoj ženi pomoći da upravo u njega istrese svoje najdublje tajne, zapiše svoje jutarnje misli, svoje želje, planove i snove. 

Detalje o svom željenom primjerku potražite u webshopu Nishe  te zavirite i na društvene mreže Sanje, Tatjane i Hane.

dnevnik

Foto: PR