Neujednačen ten, manjak sjaja, gubitak volumena? Razmislite o ovim tretmanima lica

by | 30 studenoga, 2021
Tretmani za lice

Ne polazi vam za rukom riješiti se problema koji narušavaju teksturu i blistavost vaše kože? Razmislite o jednom od ovih postupaka – neće vam oduzeti puno vremena, a osigurat će impresivne rezultate.

Bilstavost i ujednačena tekstura kože: Ovo je pravi put ka ovim idealima…

Problem: Neujednačen ten

Rješenje: Piling glikolnom kiselinom

Beneficiji: Mekša, ujednačenija koža bez iritacija, koje često prate postupak eksfolijacije grubim, fizičkim pilingom. Ovi kemijski pilinzi sadrže veću koncentraciju glikolne kiseline – oko 30 do 40 % – u usporedbi s OTC proizvodima. Kako ona djeluje? Glikolna kiselina slabi veze između stanica u vanjskom sloju kože te posvjetljuje tamne mrlje i razrađuje višak sebuma.

Kakav je osjećaj tijekom tretmana? Može se javiti osjećaj peckanja koji traje svega nekoliko minuta. Nakon tretmana, primjetna je pojava blagog crvenila. U tom periodu uporaba kreme za zaštitu od sunca je neophodna. Također, nemojte se bojati ako vam se u sljedećih nekoliko dana koža bude ljuštila.

Koliko dugo su rezultati postojani? Oko šest tjedana.

Pročitajte: Kako do zategnutijeg i čvršćeg lica bez operacije?

Problem: Manjak sjaja, začepljene pore

Rješenje: Tretman kisikom, kao što je Hydrofacial i Oxylight

Beneficiji: Uklanjanje odumrlih stanica s površine kože, čišćenje pora, kao i pospješivanje hidriranosti i sjaja kože. Rezultati su odmah primjetni, zbog čega je tretman kisikom savršen izbor uoči važnih događaja.

Kako se izvodi tretman? Tijekom 30 minuta, stručna osoba prelazi štapićem sa spiralnim vrhom preko vašeg lica, te tako “usisava” nečistoće iz pora, eksfolira kožu i ubacuje u nju hidratantne sastojke (poput hijaluronske kiseline, peptida i antioksidansa). Najbolji dio: Kad ugledate “čašu“ punu nečistoća izvučenih iz kože vašeg lica.

Kakav je osjećaj prilikom tretmana? Ugodan i relaksirajući, kao tijekom spa tretmana.

Koliko dugo su postojani rezultati? Oko mjesec dana.

Pročitajte: Sve o pomlađivanju na prirodne načine i u skladu s godinama

Problem: Gubitak volumena

Rješenje: Dermalni fileri, poput Restylane (za linije osmijeha i usne), Juvéderm’s Voluma (za obraze i bradu), Vollure i Ultra Plus (za linije osmijeha) i Volbella (za usne). Eksperti također primjenjuju filere “bez oznake” na nosu, liniji rasta kose, na usnoj školjci i području ispod očiju.

Beneficiji: Rekonstrukcija lica nadoknadom izgubljenog volumena.

Kako se izvodi tretman? Supstancija nalik gelu ubrizgava se ispod površine kože kako bi se privremeno popunile bore i pospješila punoća kože.

Kakav je osjećaj tijekom tretmana? Nalik je ubodu igle (oko tri po obrazu i pet za usne). Mnogi fileri sadrže lidokain za ublažavanje nelagode. Ukoliko to nije slučaj, može se koristiti anestetik u obliku kreme ili vibrirajući alat za smanjenje ili odvraćanje pažnje od uboda.

Koliko dugo su rezultati postojani? Oko godinu dana.

Pročitajte: Kako odabrati pravi tretman za pomlađivanje u moru opcija?

Problem: Opuštena koža

Rješenje: Microneedling

Beneficiji: Poboljšanje teksture kože, kao i apsorpcija aktivnih tvari iz preparata za njegu.

Kako se izvodi tretman? Dermarolerom s mnoštvom finih, kratkih iglica stvaraju se blage ozljede na površinskom sloju kože, čime se potiče produkcija novog kolagena. Iako ćete odmah primijetiti poboljšanje, najbolji rezultati manifestirat će se za četiri do šest tjedana.

Kakav je osjećaj tijekom tretmana? Zahvaljujući anestetiku u kremi, koja se nanosi pola sata prije tretmana, procedura nije neugodna. Ipak, crvenilo i mogućnost krvarenja propratne su pojave. Nekoliko dana nakon procedure, suzdržite se od uporabe aktivnih supstancija kao što su retinol, vitamin C, AHA i BHA. Koristite hidratantne i kreme za sunčanje.

Koliko dugo su rezultati postojani? Tri do šest mjeseci.

Pročitajte: Estetski tretmani za pomlađivanje lica koji čuvaju individualnost

 

Tekst: lepotaizdravlje.rs
Foto: Strelciuc Dumitru/iStock via Getty Images Plus