Kako odabrati pravi tretman za pomlađivanje u moru opcija?

by | 25 studenoga, 2020

Ako ste i sami koji put pomislili ili izrekli rečenicu “Toliko toga je u ponudi u svijetu kozmetike i estetike da više ne znam kako odabrati tretman”, ovaj članak je za vas. Upravo smo ovo pitanje postavili Mariji Luburić, medicinski kozmetičar i viši fizioterapeut, iz kozmetičkog salona Ten. Njezine odgovore donosimo u nastavku

Kako biste suzili opcije tretmana koji su vam na izbor, potrebno je odgovoriti na nekoliko pitanja:

1. Želite li tretman koji je potpuno prirodan?
2. Želite li tretman gdje se odmah vidi da ste intervenirali na licu?
3. Želite li tretman koji će donijeti rezultat postupno i doprinijeti prevenciji kože od starenja?
4. Želite li tretman koji koristi iglu tijekom postupka, ili nikako ne želite iglu?
5. Želite li tretman koji podrazumijeva unošenje preparata u kožu ili onaj koji će potaknuti kožu da sama reagira na regeneraciju?

Danas ću vam predstaviti dva tretmana koji se razlikuju u postupku izvedbe – bez igle i s uporabom igle.

TC PLUS – nova formula proizvoda za duboku biostimulaciju kože bez igle

U svom sastavu ima tri kiseline koje svojim sinergijskim djelovanjem čine ovaj proizvod iznimno djelotvornim. Trikloroctena kiselina prodire duboko u dermis, izazivajući stres u koži. Koža brzo sprema odgovor (napadnuta je) stvarajući veliki broj keratinocita. Oni u toj diobi tvore hormone endorfine, koji stimuliraju nastajanje fibroblasta te kolagenskih vlakana. Taj lanac stvaranja novih mladih stanica daje koži lifting efekt.

– Kojična kiselina ima jak učinak izbjeljivanja, te je pogodna za rješavanje hiperpigmentacijskih mrlja i izvrstan je inhibitor melanogeneze.

– Mandelična kiselina djeluje na površini, zato se njezina moć očituje u djelovanju na sitne bore. Zaglađuje proširene pore. Ima jak antibakterijski učinak jer sprječava razmnožavanje bakterije Propiumbacterium acnes.

Tretman se preporučuje kod opuštene kože slabog tonusa koja je izgubila punoću i sjaj, sitnih bora, kože koja ima mrlje, proširenih pora jer zaglađuje te kod akni.

PREDNOSTI OVOG TRETMANA: Jednostavan za primjenu. Nanese se na kožu i umasira te se prati vrijeme djelovanja i skida se ispiranjem s tretiranog područja. Pogodan je za osobe koje ne žele iglu, djelotvoran na različitim dubinama kože te siguran (kiseline su stabilizirane). Nije na prirodnoj bazi (radi se o kemijskom pilingu), ali potiče vaše tkivo da reagira stvarajući više fibroblasta.

PRP – tretman plazmom iz vaše vlastite krvi (izvedba iglom)

PRP je tretman pomlađivanja vlastitom krvnom plazmom.

Prvi korak – područje koje tretiramo očistimo i nanesemo anestetsku kremu kako bi smanjili bolnost. Drugi korak je vađenje krvi, zatim se krv centrifugira kako bi se izdvojila plazma koja je bogata matičnim stanicama i faktorima rasta. Nakon toga apliciramo plazmu tankom iglom u područje koje tretiramo (lice, vrat, dekolte, šake). Kroz određeno vrijeme matične stanice popravljaju oštećena kolagenska vlakna. Faktori rasta stimuliraju nastajanje novih mladih stanica te koža postaje mlađa.

PREDNOSTI OVOG TRETMANA: Ovo je potpuno prirodan tretman, radi se o regeneraciji potaknutoj vašim vlastitim stanicama. Nema bojazni od alergijskih reakcija.

PRP je tretman namijenjen ženama i muškarcima koji žele poboljšanje svog izgleda postepeno, na prirodan način, svjesni kako je koži potrebna prevencija kako bi se održala mladom. Ravnomjerno možemo tretirati sva područja na licu (bore oko očiju, usta, čelo, oko korijena nosa, obraze, vrat, dekolte). Uporaba igle u izvođenju ovog tretmana može biti za nekoga razlog za odustajanje. Indikacije: koža slabog volumena, osjetljiva koža sklona crvenilu, sitne bore oko očiju i usta.

MARIJA LUBURIĆ

MEDICINSKI KOZMETIČAR, VIŠI FIZIOTERAPEUT
097 6810 956

01 3770 300

Foto: Strelciuc Dumitru / Getty Images via Guliver