Naučite kako napraviti kavu koja je osvojila svijet – ima okus kao pužići s cimetom

Još jedna viralna kremasta kava koju ćete obožavati

by | 15 listopada, 2021

Svako toliko, na društvenim mrežama pojavi se novi gastro trend koji postane viralan i, htjeli-ne htjeli, neke od njih poželimo odmah isprobati i sami.

Jedan od glavnih gastro trendova čim lišće na drveću počne poprimati jesenske boje i temperature se spuste jesu kremaste kave s twistom. Pumpkin Spice Latte je već neko vrijeme na tronu kava koje obožavamo ujesen, no sad se pojavio još jedan recept za kavu koja ima okus poput pužića s cimetom (cinnamon roll) koje toliko volimo. Riječ je o kavi vrlo kremaste teksture, spicy cimeta, mirisa vanilije u kombinaciji s jakim espressom, a sigurni smo da ćete biti sretni kad vam kažemo da ćete ovu kavu napraviti puno jednostavnije nego onu s bundevom.

Cinnamon Roll Latte

Sastojci:
• 2 šalice espressa
• 2 žličice ekstrakta od vanilije
• 2 žličice mljevenog cimeta
• 2 šalice mlijeka po izboru (biljnog ili kravljeg)
• 2 žličice zaslađivača po želji – šećer, med…

Priprema:
U zdjelicu stavite mlijeko, zaslađivač po želji, cimet i vaniliju te zagrijte na srednje jakoj temperaturi. Kad mlijeko proključa, odmah ga maknite sa štednjaka te prelijte smjesu u šalici po svom izboru. Ako želite, možete malo mlijeka odvojiti i napraviti pjenicu pjenjačom. Pjenicu ostavite sa strane. Zatim dodajte u mlijeko prije skuhani espresso. Potom po želji na samu kavu dodajte napravljenu pjenicu od mlijeka i sve dekorirajte s još malo cimeta u prahu te poslužite.

Foto: nerudol via Getty Images