Kako napraviti zdravu verziju viralne kremaste Dalgona kave?

by | 11 travnja, 2020

Sigurni smo da ste posljednjih dana na društvenim mrežama puno puta naišli na fotografije savršeno kremaste kave u staklenoj šalici, a vrlo vjerojatno ste ovaj novi hit već i sami isprobali.

Riječ je o Dalgona kavi koja se relativno nedavno počela širiti TikTokom, a potom i svim ostalim društvenim mrežama. Ova kava potječe iz Južne Koreje, no valja spomenuti kako je tamo pod ovim imenom ponajprije popularan spužvasti desert koji se dobiva miksanjem zagrijanog šećera, praška za pecivo i masti. Dalgona kava se pak dobiva tako da se miksa instant kava sa šećerom, mlijekom i vodom. Zbog jednostavnosti ovog recepta mnogi su krenuli raditi svoje verzije kremastog napitka, pa tako danas imamo na tisuće i tisuće Instagram i TikTok postova s estetski privlačnom kavom.

Mi smo pak odlučili napraviti zdravu verziju ove kave, a recept smo pronašli na stranici Well+Good. Od sastojaka će vam trebati 2 žličice instant kave, 2 žličice kokosovog šećera, 2 žličice vruće vode i 1 šalica biljnog mlijeka po izboru (bademovo, sojino, rižino…).

Instant kavu stavite u zdjelicu, dodajte dvije žlice kipuće vode i miksajte dok se kava potpuno ne razgradi. Umiješajte kokosov šećer, a nakon toga, koristeći štapni mikser (ili žicu za mućenje), miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Uživajte!

Foto: Instagram