O da, postoje načini kako ostati u formi i bez previše znojenja. Evo nekoliko metoda

by | 16 travnja, 2020

Želite biti u formi, ali sve ono znojenje i vježbanje. Nije zabavno, zar ne?

Vježbajte tri minute

Vježbajte tri minute – preskačite uže, trčite na mjestu, trčite oko kuće, zgrade ili poštanskog sandučića ili uza stube. Ubrzajte otkucaje srca za 30 sekundi četiri do šest puta zaredom u tri minute. Radite to nekoliko puta na dan i doći ćete u sjajnu kardio kondiciju.

Pratite broj koraka

Vaš je cilj 10 000 koraka dnevno, a računa se baš sve, odlazak u kuhinju, do toaleta i printera. Zatim koristite stepenice umjesto lifta, pješačite gdje je god moguće i nemojte zaboraviti – sve se računa.

Pronađite prijatelja

Nema veze radi li se o čovjeku ili psu. Ako imate prijatelja za šetnju, to će vas motivirati da izađete van. Usredotočite se na hodanje, a ne na razgovor.

Napravite raspored

Ako stavite u raspored, nećete zaboraviti na vježbanje. Kretanje će funkcionirati kada vježbate. Ako mrzite pomisao da vježbate prije posla, nećete to učiniti, pa izaberite vrijeme kad hoćete. Ako niste napravili 10.000 koraka, napravite još poneki krug u kvartu prije dolaska doma.

Vježbanje za stolom

Svi znamo da se moguće kretati i vježbati i za radnim stolom. Postoje jednostavne stvari. Ustanite se kada telefonirate. Svakih sat vremena se šetajte. Ne samo da ćete se mentalno osjećati bolje nego i fizički. Možete čak raditi i aerobik na stolici. To možete učiniti i kod kuće, a nitko se neće zapitati što radite.

Razmišljajte drukčije

Umjesto da sa svojim partnerom odete na večeru i u kino, odlučite se za teretanu, upišite tečaj plesa i šetajte. Pronađite neku besplatnu aktivnost. S druge strane, zajedničko vježbanje može ojačati vaš odnos.

Postavite cilj

Budite realni u postavljanju ciljeva. Nećete izgubiti 10 kilograma u mjesec dana. Budite realni i nagradite se, ali ne hranom. Poznajete sebe pa stoga najbolje znate što možete učiniti.

Hranite se zdravo

Izbacite bijelo brašno, šećer i prerađenu hranu. Također najvažnije je da prestanete jesti brzu hranu i slatka pića. Ova vrsta hrane neće vam pomoći da ostanete i postanete vitki, ali daleko je od zdravog životnog stila. Osjećat ćete se bolje, zdravije i izgubit ćete kilograme. Također imat ćete više energije.

Učinite nešto

Ako živite sjedilački način života, samo ustajanje i kretanje učinit će veliku razliku kada se radi o vašoj kondiciji. Nije važno što radite, najvažnije je da se krećete. Mali koraci se zbrajaju. I nemojte se uspoređivati ​​s drugima.

Foto: Unsplash

IZVOR: RTL.HR