Male tajne fitness motivacije koje uistinu djeluju!

by | 1 lipnja, 2021
vježbanje, motivacija

Znate i sami koliko je lako smisliti neki izgovor kada je u pitanju vježbanje, zar ne? Prepreke su uobičajene, a ponekad je lakše nešto reći nego učiniti. Upravo zato donosimo vam male tajne i trikove koji mogu poslužiti kao motivacija za vježbanje u svakom smislu. Ovi savjeti pomoći će vam da zapravo počnete i nešto konkretno raditi, a ne da samo razmišljate i čekate. Također, ako ste već uhodani vježbač, motivacije nikad dovoljno da budete još bolji. Slijedite naše savjete!

Promijenite rutinu

Ako ste se do sada najviše bavili trčanjem ili treninzima snage, razmislite o promjeni. Primjerice, uključite u svoju rutinu vožnju biciklom, aerobno vježbanje i slično. To znači izaći iz zone udobnosti i odvažiti se (ponekad) probati nešto novo i drukčije. (Pročitajte: Ova tri jednostavna trika savršena su motivacija za treniranje)

Pripremite obuću

Stare i potrošene tenisice definitivno nisu motivacija za bilo kakvo vježbanje. Uložite u sebe, u svoju novu obuću u skladu sa stilom koji volite i jednostavno krenite. Tada neće više biti isprika da nemate prikladnu obuću – važno je samo pokrenuti se!

Izvan svojih granica

To bi značilo da, ako odradite trening koji ste planirali, dodajte mu još dodatnih pet minuta laganog hoda. To je izazov zbog kojeg ćete se osjećati ponosno, a svaki takav korak bit će korak bliže vašim ciljevima. Preuzmite kontrolu nad svojim tijelom i treningom koji radite jer to je pravi način za najbolju motivaciju – vidjeti promjenu na sebi. (Pročitajte: Ultimativni plan za vježbanje pomoću kojeg možete postići jako puno!)

Usredotočite se na svoje zdravlje

Unutarnja motivacija je najbitnija – to znači da vježbate kako biste se osjećali dobro i fizički i emocionalno. Usmjerite se na svoje zdravlje i na to kako vježbanje utječe na vaše tijelo i um.

FOTO: Deagreez iStock/Getty Images Plus via Getty Images