Ultimativni plan za vježbanje pomoću kojeg možete postići jako puno!

Poboljšajte odnos prema sebi i svome tijelu uz male korake

by | 12 svibnja, 2021
VJEŽBA

Najgora stvar kod vježbanja mogla bi biti ta kad ljudi sami sebi daju prazna ili nerealna obećanja. Od vježbe, prehrane, novog način života… Sve to moglo bi itekako biti realizirano da je napravljeno u skladu s nekakvim realnim očekivanjima koja se mogu ispuniti.

Louise Green, C.P.T., trenerica i aktivistica (BigFitGirl), daje odlične savjete kako se oporaviti od nekih “fitness trauma” i raditi na preoblikovanju svoje kondicijske priče. Pročitajte savjete i pokušajte napraviti svoj plan bez prevelikih očekivanja, realno u skladu sa svojim mogućnostima. Činjenica jest da odnos s tijelom i kretanjem postaje ozbiljan te ga zato valja tako i shvatiti, i raditi na tome.

Plan za vježbanje

Razmislite o tome što vas čini sretnima

Složit ćete se s nama, nema smisla da se bavite trčanjem ako ga ne volite. Razmislite o tome što ste voljeli u djetinjstvu, a što vas veseli sada. Možda neki timski sportovi? Ili plivanje? Pronađite aktivnosti koje vas vesele i koje ćete voljeti raditi i stalno im se iznova vraćati. (Pročitajte: Zašto uvrstiti plivanje u svoje fitness aktivnosti?)

Zapišite vlastitu viziju kondicije

Idealističke slike žena često dovode do vjerovanja da tako moraju izgledati svi. Međutim, stvarnost je drukčija. Vi morate stvoriti vlastitu viziju – izvadite papir i olovku i zapišite stvari koje su vam najvažnije kada je riječ o kondiciji i zdravlju. Što vas motivira? Što želite i kako vidite svoje zdravlje i tijelo u budućnosti? (Pročitajte: Ova tri jednostavna trika savršena su motivacija za treniranje)

Držite se svojeg “zašto”

Postoje dani kad je bolje i dani kad je loše. Isto vrijedi za vježbanje i fitness. Ipak, kad dođu ti loši dani prisjetite se čvrstog razloga zbog kojeg ste krenuli i razmislite što vas motivira. Što vas tjera na kretanje? Da biste imali zdrav odnos s kretanjem, morate prestati očekivati visoke rezultate jer vaše tijelo možda ne radi ili ne izgleda kao nekad. Ako to radite, nepravedni ste sami prema sebi i poradite na tome da to promijenite.

Malim koracima vježbanje će postati lako, vidjet ćete!

FOTO: Taylor Harding/Unsplash