Kreativni načini za vježbanje na otvorenom

by | 6 travnja, 2023
vježbanje, lopta

Sunce i lijepo vrijeme zasigurno vam je izmamilo osmijeh na lice. Vjerujemo da primjećujete po sebi kako ste više kreativni i bolje raspoloženi. Upravo to raspoloženje valja iskoristiti za vježbanje na otvorenom. Osim većeg prostora i svježeg zraka, izvođenje treninga na otvorenom donosi puno prednosti za mentalno i fizičko zdravlje. Vježbanje će ublažiti stres, podignuti raspoloženje i učiniti da se osjećate puno bolje. (Pročitajte: 5 najboljih treninga koje možete izvoditi na svježem zraku)

Kreativnim i novim načinima vježbanja dobit ćete motivaciju, a ukloniti stres, negativu i depresiju. Preselite svoje aktivnosti na otvoreno, na svježi zrak te uživajte u novoj dozi zabave i zdravog načina života.

Kako i što vježbati na otvorenom?

Igra loptom

Ashley Joi, trenerica i instruktorica, predlaže da vježbate koristeći medicinsku loptu – stanite i čvrsto primite loptu s obje ruke, čučnite, a zatim je naglo bacite iza sebe. Potrčite da biste je pokupili, vratite se na mjesto otkud ste započeli i krenite ispočetka.

Improvizirajte

Claudia Lebenthal, kreatorica atletsko-chic web-stranice Style of Sport, za vrijeme pandemije odlučila je improvizirati pa je u svom dvorištu osmislila vježbe. Na prilazu prema kući u razmaku od 30 sekundi bilo je potrebno napraviti jednu vježbu: čučnjevi, plank, skokovi… Također, improviziralo se bocama i kutijama od deterdženta koji su poslužili kao utezi.

Iskoristite stube ili klupu kao pomoć

Trčite nekoliko puta stubama gore-dolje ili iskoristite klupu kao pomoć da napravite čučnjeve.

Učinite vježbanje zanimljivim

Elle Young, grupna instruktorica fitnessa, predlaže da iskoristite svoju obuću i modne dodatke kao rekvizite. Složite na travu bocu s vodom, malo dalje od nje kapu, zatim ruksak i tako dalje. Zatim trčite od jednog do drugog pa natrag. Pokušajte i unatraške.

Joga na otvorenom

Jogom na otvorenom pružit ćete sebi mir. (Pročitajte: Vježbe joge koje možete izvoditi na stolici, a savršene su za istezanje)

FOTO: Anna Shvets/Pexels