5 umirujućih aktivnosti za toplije dane koje možete raditi u prirodi i na otvorenom

by | 30 ožujka, 2021

Još jedno proljeće u “novom normalnom” sa sobom je donijelo mjere stožera te vlastite zdravorazumske odluke o izbjegavanju gužvi i druženja među velikim grupama ljudi.

Terase su otvorene, no za mnoge takva vrsta zabave jednostavno nije dovoljna. Ljudima nedostaju koncerti, festivali te sve vrste druženja na otvorenom koja sa sobom donosi toplije vrijeme. Ako i vi spadate među njih, ako je za vas zima bila duga, čudna i pomalo prazna, u nastavku vam donosimo zabavne i umirujuće aktivnosti koje će vas ispuniti i zadovoljiti.

Piknik

Temperature se penju, vrijeme je sve ljepše, a to znači da je druženje na otvorenom konačno moguće. Ako vas obične kave i ispijanje pića na terasama kafića ne ispunjava, organizirajte piknik s najdražim osobama, pobrinite se za to da je hrana ukusna, a omiljeni napici hladni i – zabava je zajamčena.

Igre iz djetinjstva

Svi se ponekad poželimo vratiti u vrijeme kad je stres bio nepoznanica i kad su dani imali jednostavniji i bezbrižniji okus. Ovog proljeća opustite se baš kao nekad – igrajući igre pomoću kojih ćete na trenutak zaboraviti na vrijeme i stres. Mogu to biti društvene igre, koje ćete igrati na terasi ili u prirodi, može to biti omiljeni sport iz djetinjstva, vožnja rolama ili biciklom i slično. (Pročitajte: 5 jednostavnih aktivnosti pomoću kojih možete izbaciti negativu iz života)

Trening u prirodi

Fizička aktivnost dokazano smanjuje razinu stresa i anksioznosti, podiže raspoloženje, razinu energije, doprinosi boljem snu, poboljšava rad mozga i pamćenje, umanjuje simptome depresije te je, naravno, dobra za fizičko zdravlje. Stoga, ako želite doprinijeti svome zdravlju i umiriti um – trening u prirodi bit će savršen izbor.

Kino ili knjiga na otvorenom

Terase su savršeno mjesto za druženja tijekom proljeća. Za vrijeme toplijih predvečerja organizirajte “kino” na otvorenom, a tijekom dana čitajte knjigu na terasi uz ispijanje omiljenih napitaka ili zdjelicu svježeg voća.

Preuređenje terase

Jedna od zabavnijih proljetnih aktivnosti je uređenje terase, koja će vam biti oaza mira i prostor za odmor. Ne postoji ništa bolje od rada koji donosi mir i rezultata koji taj mir umnaža. Za oazu mira dovoljno je nekoliko udobnih stolica, ili jedna ako vam je terasa jako mala, stolić za odlaganje napitaka i nekoliko ukrasa poput vazica sa suhim cvijećem, okvira u koje ćete staviti fotografije, slike ili nešto treće.

Foto: Kinga Cichewicz/Unsplash