Najbolje ljetne travel destinacije prema preporuci Adriane i Vedrana s bloga Kruzovi

by | 8 srpnja, 2023
Turska, slano jezero Tuz Golu

Nakon što smo s vama podijelili prijedloge za putovanja i izlete u prirodu s djecom Ane s bloga Travel&LIVe, vrijeme je za nove ideje! Ovaj smo put upitali Adrianu i Vedrana s bloga Kruzovi da s nama podijele svoje omiljene ljetne destinacije za putovanja.

Ana i Vedran imaju dijete, psa i kredit u švicarcima. Klasična hrvatska obitelj, reći će oni. Obitelj je to i koja voli maštati o putovanjima, planirati putovanja, a onda, naravno, i putovati, i to obavezno noseći fotoaparat i hula hoop. Nama je potonje posebno drago jer njihove putešestvije obožavamo pratiti, a njihove praktične savjete slijediti.

Ako ste u potrazi za ljetnim destinacijama za putovanja ili još uvijek planirate svoj ljetni godišnji odmor, možda u obzir možete uzeti i destinacije koje su ostavile najsnažniji dojam na Adrianu i Vedrana s bloga Kruzovi.  Evo koje ljetne destinacije vrijedi posjetiti prema njihovom mišljenju…

Turska, Pamukkale

Turska, Pamukkale

Ljetne destinacije koje vrijedi posjetiti

Vis

Nama je proljeće vrijeme za svijet, a ljeto za hrvatske otoke i zato kao našu omiljenu ljetnu destinaciju stavljam upravo Vis. Još uvijek ima onaj divlji štih, apartmanizacija još nije učinila svoje, iako se i to polako mijenja, tako da preporučujemo posjetiti čim prije. Savjet je doći s autom jer do najljepših plaža treba prijevoz. Otok je dobar za sve kategorije turista uključujući i obitelji s djecom jer ima puno pješčanih plaža, a i šljunčane u Visu i Komiži su uvijek pune djece. Ovdje imate puno vojne povijesti, možete plivati unutar tunela za brodove, zaroniti do krila aviona, obići divnu unutrašnjost i uživati u dobroj hrani i vinu.

Vis, plaža Smokova

Vis, plaža Smokova

Vis, morski vojni tuneli

Vis, morski vojni tuneli

Turska

Za proljeće i rano/kasno ljeto prepruka ide i za Tursku. Tamo smo proveli savršenih 14 dana obilazeći Kapadokiju, Antaliju, Fethiye, Pamukkale, Istanbul… Može se i u sedmom i osmom mjesecu, mi smo bili upravo tada, ali morate znati da je stvarno vruće. Turska nam se pokazala kao najbolji omjer uloženog/dobivenog od svih dosadašnjih putovanja. Zemlja je toliko raznolika i prelijepa da vam ne može biti dosadno. Šteta je ostati samo u jednom dijelu, mislim da smo mi napravili divan đir koji je obuhvatio more, let balonima, kanjone, špilje, grobnice u stijenama, nestvarne Pamukkale i za kraj, komadić Istanbula.

Turska, Kapadokija

Turska, Kapadokija

Turska, Let balonom

Turska, let balonom

Albanija

Lipanj ili rujan idealni su mjeseci i za Albaniju. Jonsko more će vas osvojiti bojom, a ono što se nama još više svidjelo bila je unutrašnjost. Gradovi poput Shkodre, Berata, Kruje usred ljeta su puno prazniji od obalnog dijela, a vrijedni su posjeta. Svratite i do jezera Komani i rijeke Shala koju zovu Tajlandom Albanije. Ovdje će vas dočekati tirkizna hladna rijeka i nestvaran krajolik. Albanija je cjenovno doista pristupačna, pogotovo po pitanju hrane i smještaja u unutrašnjosti, a jedina zamjerka u špici sezone ide na velike gužve uz more. Ako se odlučite za Albaniju, kad je more u pitanju, birajte dijelove od Vlore i južnije.

albanija

 

Rijeka Shala, Albanija

Rijeka Shala, Albanija

Foto: Kruzovi