Pet jeftinih destinacija za putovanja u 2023. godini

by | 10 siječnja, 2023
najjeftinije destinacije u 2023

Ako vi niste primijetili činjenicu da se opet putuje više nego ikada dosad, mi svakako jesmo! Znamo da je to i posljedica lockdowna koji je pogodio cijeli svijet, pa su ljudi itekako željni novih izleta i putovanja. Putničke agencije rade već naveliko punom parom, a na vama samo ostaje da odaberete željeni termin i mjesto kamo želite jer doslovno svakog vikend radi se o novim destinacijama. I da, teško je odlučiti se kamo poći jer bismo voljeli sve proći i sve vidjeti.

Ipak, u današnjem tekstu izdvajamo top šest lokacija na svijetu koje su cijenom pristupačne pa ih upravo zato svatko može staviti na svoj popis mjesta koja želi posjetiti. To su redom: Turska, Češka, Bugarska, Rumunjska, ali i Mađarska.

Iako je cijena uvijek poseban faktor, pa nešto što je nekome skupo, drugome može biti jeftino, ovo su svakako zemlje koje se ističu nekim prosječnim cijenama smještaja, hrane, pića i prijevoza.

Europa kao kontinent već je sama po sebi posebna. Zato ne propustite napraviti obilazak ovih europskih zemalja i uvjeriti se da su ipak unatoč niskim cijenama ovo vrhunska mjesta na kojima itekako imate što za vidjeti i posjetiti.

Pročitajte: Biser Dolomita: Ovo magično mjesto očarava bojom i ljepotom

Pristupačne i jeftine destinacije za putovanja u 2023. godini

Turska

Republika Turska euroazijska je država smještena u jugoistočnoj Europi i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). U njoj obavezno morate posjetiti Istanbul, prekrasnu tursku prijestolnicu. Osim toga, zadivit će vas njihova kultura, hrana, ali i turska kava. Dodatnu čar svemu daje vožnja brodicom, koja će pružiti prekrasan pogled na sâm grad.

najjeftinije destinacije u 2023

najjeftinije destinacije u 2023

najjeftinije destinacije u 2023

Bugarska

Država Bugarska jedna je od najjeftinijih destinacija u Europi i svaki njezin dio poseban je za istraživanje. Obavezno posjetite glavni grad Sofiju, ali i druge malene gradove u kojima možete istraživati znamenitosti, kulturu i značajke.

najjeftinije destinacije u 2023

Rumunjska

Rumunjska je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Kod njih ćete istovremeno vidjeti i prirodu te krajolik, ali i brežuljke, planine i plaže. Ono što je izrazito privlačno u ovoj državi jest njihova nacionalna kuhinja i obavezno se odvažite isprobati neka od njihovih domaćih jela.

najjeftinije destinacije u 2023

Češka

Češka, službeno Češka Republika, država je u Srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag, koji se naziva još i Zlatni grad te Grad stotinu tornjeva. Posjetite Češku te otkrijte mogućnosti i ljepote koje skriva ova prekrasna država vrlo popularna za turiste. Posjetite Stari grad i Karlov most, ali i Kafkin muzej te još puno toga. Češka Republika prva je zemlja na svijetu po količini ispijenog piva po glavi stanovnika godišnje. Zato nikako ne propustite probati njihovo pivo!

 

 

najjeftinije destinacije u 2023

najjeftinije destinacije u 2023

Mađarska

Mađarska, kao i njezin grad Budimpešta, apsolutno je jedna od destinacija koje morate vidjeti barem jednom u životu. A ako se nas pita, i više puta. Predivan krajolik, lokalna hrana, arhitektura… Velike su posebnosti ove države, kao i jezero Balaton, najveće u središnjoj Europi. Ovisno o tome kako putujete, ako je to solo angažmanu, možete jako povoljno pronaći hostele u kojima ćete prenoćiti.

najjeftinije destinacije u 2023

najjeftinije destinacije u 2023

Foto: Pexels, Unsplash