Ove godine obavezno posjetite jedinu pješčanu plažu u kornatskom otočju

Plaža Lojena očarat će vas jer je zaista posebna

by | 19 lipnja, 2022
plaža lojena

Kornatsko područje itekako je posebno po jednoj, nešto drukčijoj plaži. Plaža Lojena smjestila se na otoku Levrnaka i to je jedina pješčana plaža na ovom području  te je upravo zato valja posjetiti. Mali otok Levrnak nalazi se na jugozapadnoj strani, a do njega se može samo brodom – s Dugog otoka ili s Murtera, organiziranim prijevozom ili u vlastitom angažmanu ako imate brodicu.

Plaža je sama po sebi pješčana i stjenovita te u nju često dolaze brodice, gdje se usidre i zadržavaju na kupanju. Pogodna je za djecu i ronjenje zbog srebrnastog pijeska na svom dnu.

Svaki otočić Kornatskog područja je priča za sebe. Ako na plažu Lojena dolazite turističkim brodom, tada ćete se najvjerojatnije vezati s druge strane otoka, a to znači da ćete pristati na rivi i od tamo se tada možete uputiti prema plaži. Ako dolazite vlastitim plovilom, tada možete uploviti direktno u uvalu gdje je plaža. Kako god odlučili, ovo je jedna od plaža na kojoj ćete zasigurno napuniti baterije i za koju vrijedi odvojiti jedan cijeli dan godišnjeg odmora i ljetovanja!

Pročitajte: Ovog ljeta fotkamo se na divnoj morskoj destinaciji, i to uz šarene kabine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DALMACIJA (@dalmacija.sveta.zemlja)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatian Nomads (@croatiannomads)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K:K 📷 (@kiki505_)

Foto: Instagram; @croatiannomads