Kako spasiti krivo počupane ili loše obojene obrve

SOS za obrve

by | 25 rujna, 2023
Riješenje za loše obojene obrve

Pinceta može biti vaša najbolja prijateljica, ali i neprijateljica. Ako ste se “zaigrali“ i počupali nešto više dlačica no što ste planirali, donosimo vam nekoliko SOS opcija koje su vam na raspolaganju.

Bez obzira na to jeste li previše počupali obrve pa ste izgubili lijepi luk ili je bojenje pošlo po zlu, loše obrve mogu vam pokvariti raspoloženje. Što god da se dogodilo, čuvamo vam leđa. Donosimo popis potencijalnih nezgodnih situacija, ali i njihovih rješenja.

Pročitajte: Dvije svakodnevne make-up pogreške zbog kojih izgledate starije

Problem #1: Zaigrali ste se pincetom

Planirale ste počupati tek pokoju odbjeglu dlačicu, a nekoliko trenutaka kasnije vaš je luk obrva stanjen i neujednačen. Da ne govorimo još i o nesimetriji lijeve i desne obrve.

Rješenje: Dok vaše obrve ponovno ne izrastu, lažirajte ih. Asortiman olovaka, sjenila i maskara za obrve, kao i pripadajućih šablona u trenu će vam vratiti vaše obrve, makar vizualno. Niste li spretne ruke, tretmani poput microbladinga ili laminacije stižu kao melem za vašu dušu. U međuvremenu, možete koristiti i serume za trepavice koji ujedno potiču rast obrva.

Problem #2: Previše ste posvijetlili svoje obrve

Htjeli ste da vaše obrve bolje pristaju uz vaše nove plave pramenove, pa ste izbjeljivač ostavili predugo? Svijetloplave obrve ne pristaju svakome, ali nasreću spas je nadohvat ruke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jael Dorotan (@jaeldorotan)

Rješenje: Ako su dlačice prilikom blajhanja poprimile previše žućkastu nijansu, pokušajte ih neutralizirati ljubičastim šamponom. No ako su problem same posvijetljene obrve, koje ne pristaju vašoj boji tena, nabavite za nijansu ili dvije tamniju maskaru za obrve i bacite se na oslikavanje.

Problem #3: Previše ste potamnili svoje obrve

Ako je vaša mala bojadisarska ekspedicija otišla na pretamnu stranu, nažalost, moramo vam reći da nema brzog rješenja koje će vam vratiti vašu nijansu obrva. Ipak, postoji nešto što možete poduzeti.

Rješenje: Vjerojatno će nakon tjedan ili dva dana vaše obrve posvijetliti, ali ako ne možete toliko dugo čekati, pokušajte nježno prati svoje obrve pročišćavajućim šamponima (pazite da vam ne uđu u oči). U međuvremenu, koristiti gelove za obrve u svjetlijim nijansama kako biste smanjili upečatljivost svojih novih obrva.

Pročitajte: Trend 2023.: Obrve Pamele Anderson ponovno su “in”, jednako kao i one u duginim bojama

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus

Tagovi: