Pozor svim plavušama: Pronašli smo najbolje ljubičaste šampone

Ostanite “ledena” plavuša

by | 7 srpnja, 2022
šamponi za plavu kosu

Plava boja kose je osjetljiva i fragilna pa zbog vaših ljetnih užitaka – sunčanja i kupanja – može brže izgubiti sjaj i poprimiti bakrene ili žute tonove. Na sreću, u drogerijama smo pronašli velik izbor ljubičastih šampona koji pomažu prirodnoj i obojenoj plavoj kosi te platinastim pramenovima zadržati hladne nijanse.

Što je ljubičasti šampon

Kao što samo ime ukazuje, ljubičasti šamponi sadrže ljubičaste pigmente koji neutraliziraju bakrene i žute tonove na posvijetljenoj kosi. Glavni razlog zbog kojeg je u pitanju baš ljubičasti pigment je taj što je na kotaču boja suprotan od žute, što znači da će se ljubičasta i žuta međusobno poništavaju. Drugim riječima, ljubičasti pigment “ispravlja” bakrene ili žute nijanse, vraćajući pramenovima njihovu prirodnu ili neutralnu boju u hladnijim tonovima.

Kako koristiti ljubičasti šampon

Ako tek počinjete koristiti ljubičasti šampon, za početak njime perite kosu tek jednom tjedno pa, po potrebi, postupno povećavajte učestalost korištenja. Ako primijetite previše ljubičaste nijanse u svojoj kosi, prorijedite korištenje. Kod kupnje šampona, imajte da umu da su ljubičasti šamponi sa svjetlijom nijansom uglavnom namijenjeni svakodnevnoj uporabi, dok se oni sa zagasitijim pigmentom sugeriraju koristiti tek par puta tjedno.

Najbolji ljubičasti šamponi

Složili smo kolekciju najboljih ljubičastih šampona koji će zadovoljiti sve potrebe plave kose – od uklanjanja bakrenih tonova do pružanja prijeko potrebnog osvježenja ledenim nijansama.

Soin Repigmentant Icy Blonde, Leonor Greyl

Najbolji ljubičasti šamponi
Za hidriranje dehidriranih vlasi, prirodni regeneracijski tretman kuće Leonor Greyl, prožet uljem sjemenki bijele limnate, proteinima riže i babassu maslacem, uspješno će očuvati hladne tonove vaših plavih vlasi.

Cornflower Organic šampon, Klorane

najbolji ljubičasti šamponi
Za ljubiteljice prirodne kozmetike, Kloraneova formula na bazi organske kukuruzne vode, nježno čisti i omekšava kosu neutralizirajući neželjene žute tonove.

No.4P Blonde Enhancer Toning Purple šampon, Olaplex

najbolji ljubičasti šamponi
Svojom patentiranom formulom, Olaplexov ljubičasti šampon popravlja i štiti kosu od bakrenih tonova. Zbog visokokoncentrirane formule, preporučuje se koristiti dva do tri puta tjedno.

Blonde Perfecting Purple šampon, Moroccanoil

najbolji ljubičasti šamponi
Namijenjen plavušama i brinetama sa svijetlim pramenovima, Moroccanoil šampon sadrži ljubičaste pigmente i arganovo ulje koje dubinski popravlja vlasi kako bi plavi pramenovi što dulje izgledali svježe i blistavo.

Advance Techniques Colour Correction, Avon

najbolji ljubičasti šamponi
Avon ljubičasti šampon za plavo obojenu kosu ili plave pramenove obogaćen je pigmentom za posvjetljivanje koji pomaže osvježiti i istaknuti plavu boju, pramenove ili sijedu kosu.

Blonde Enhance+ Purple Toning, OGX

najbolji ljubičasti šamponi
S visokopigmentiranom formulom, odličan je odabir za toniranje srebrne, posvijetljene ili prirodno plave kose. Osim što intenzivno hidrira, neutralizira žute nijanse te štiti boju od izbljeđivanja.

Sheer Blonde Violet Crush ljubičasti šampon za plavu kosu, John Frieda

najbolji ljubičasti šamponi
Postupno neutralizira neželjene narančasto-žute tonove bez pretjeranog toniranja kako bi povratio hladne tonove prirodno plavoj ili obojeno kosi između odlaska frizeru. Pogodan je za svakodnevnu uporabu.

SOS Blonde Hydration Purple šampon za kosu, AussieNajbolji ljubičasti šamponi

Obogaćen ljubičastim pigmentima i australskom superhranom, ovaj je Aussijev šampon pravi spas za obojenu, izbijeljenu ili sijedu kosu kojoj je potrebna dodatna njega. Uklanja bakrene nijanse i žute tonove te ostavlja plavu i srebrenu kosu hidriranom i blistavom.

Pročitajte: Mliječno plava je sve popularnija boja kose i kao stvorena je za ljeto

Foto: Pexels/Andrea Piacquadio