5 najboljih šampona za suhu i oštećenu kosu

by | 29 svibnja, 2021
šamponi za oštećenu kosu

Suha, osobito obojena kosa, zahtijeva hidratantnu njegu, a sve počinje od odgovarajućeg šampona koji neće samo hraniti kosu nego neće niti nadražiti kožu tjemena.

Suha kosa najčešći je problem u njezi, jednostavno zato što većina žena boja kosu, osobito posvjetljuje, što je iz bojenja u bojenje samo dodatno isušuje. Njega kose počinje odgovarajućim šamponom, nastavlja se njegujućim regeneratorom koji je obavezan u njezi kose kod kuće i zaključuje maskama za kosu, jednom tjedno – ili njegom u frizerskom salonu.

Uzroci suhe i oštećene kose

Osim što kosu isušuju pramenovi, tu su i sušilo, feniranje na četku i svakako, figaro. Ako niste tip koji voli prirodni izgled kose, ne sušite je na zraku već vam je feniranje “pod must”, onda se osobito nosite sa suhoćom vlasi, vjerojatno elektricitetom i izgledom nezdrave kose, mogli bismo reći, poput slame. Kvalitetan šampon za kosu jednako je važan kao i skincare, tj. proizvodi kojima njegujete svoje lice.

Ono što je još važno napomenuti kad njegujete kosu kod kuće je to da svakako šampon upotrebljavate dva puta jer prvim šamponiranjem tek ispirete površinski sloj nečistoće i sebuma, a tek drugi put dubinski perete kosu. Za regenerator si uvijek ostavite vremena (možete nakratko smotati kosu i u ručnik te pričekati). No svi ovi trikovi nisu ništa ako ne koristite odgovarajući proizvod. Zato smo mi za vas izdvojili favorite za suhu i oštećenu kosu u našoj galeriji!

 

Ovaj članak originalno je objavljen na grazia.hr

Foto: @christopherobinparis