Mliječno plava je sve popularnija boja kose i kao stvorena je za ljeto

by | 14 svibnja, 2022
boja kose 2022

Ako razmišljate o promjeni boje kose, znajte da će mliječno plava biti na tronu.

Mliječno plava nijansa inspirirana je platinasto plavom, ali ima skuplju i “luksuzniju” završnu obradu. Jedna od najboljih stvari u vezi ove nijanse jest to što ona nije ni previše topla ni previše hladna, što znači da dobro pristaje gotovo svima bez obzira na ton kože.

Izgleda nevjerojatno kad se upari s tupim rezom srednje dužine i teksturiranim valovima. Mliječno plava nijansa je upravo ona koju je po glamuroznom tepihu Met Gale prošetala Kim Kardashian, koja je provela više od 14 sati u folijama kako bi je “isfurala” uz haljinu koja je pripadala Marilyn Monroe.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Mliječno plava kao novi trend

Iako bi većina kolorista preporučila tako drastičnu promjenu boje u fazama, Kiminoj sestri Khloe trebalo je više od tri mjeseca da postupno prijeđe put od tamne brinete do svijetle plavuše. Ako i vi želite promjenu, kada posjetite svog koloristu, bit će neophodno da znate što točno želite. Kombinacijom slabijih i jačih tehnika posvjetljivanja, kosa ne samo da će dobiti nevjerojatan sjaj već i mekšu završnicu u odnosu na platinasto plavu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Appleton (@chrisappleton1)

 

Ova boja sjajna je u kombinaciji s tamnim korijenom, pri čemu se on može koristiti kao osnovna, a potom i dodati suptilni, tanki pramenovi, kao i oni baby, svijetli, razbacani po ostatku kose kako bi se postigao mliječno plavi rezultat. Svakako, postupak bojenja treba završiti pepeljasto/biserno plavim tonikom – da bi vlasi dobile željeni, mliječni i čist finiš.

No važno je da imate na umu kako ova nijansa (da bi izgledala “svježe”) zahtijeva odlazak frizeru na mjesečnoj, eventualno dvomjesečnoj bazi, kao i ulaganje u proizvode za kućnu njegu vlasi.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Laura Polko (@laurapolko)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ⋆ tara (@xtaramartin)

Pročitajte: 5 hair trendova koje ćemo rado prigrliti ovog proljeća

 

Tekst: lepotaizdravlje.rs
Foto: Instagram/@chrisappleton1