Svi pričaju o dijeti Kim Kardashian povodom Met Gale. Stručnjaci su dali svoj sud

by | 5 svibnja, 2022
kim kardashian

Otkako je Met Gala održana u ponedjeljak, svi pričaju i bruje o haljini koju je nosila Kim Kardashian, a da bi stala u nju, morala je izgubiti dosta kilograma.

Za ovogodišnju Met Galu, najvažniji modni i celebrity događaj, Kim Kardashian odlučila je zasjati u haljini Marilyn Monroe koja ju je nosila na rođendanskoj proslavi tadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja 1962. Ta je haljina nazvana “najskupljom haljinom na svijetu” jer sadrži kristale, a da bi Kim sa svojim oblinama uspjela ići u nju morala je podosta smršavjeti, i u to u poprilično kratkom vremenu. U samo tri tjedna uspjela je transformirati svoje tijelo i smršavjeti sedam kilograma.

Kako bi stala u haljinu, Kardashian je rekla da je dva puta dnevno nosila odijelo za saunu, trčala na traci za trčanje i “potpuno je izbacila sav šećer i sve ugljikohidrate“, objavio je Vogue. “Nisam se izgladnjivala, ali bila sam tako stroga”, rekla je u intervjuu. Tih tjedana jela je samo svježe povrće i proteine.

Pročitajte: Met Gala 2022.: Najbolja modna izdanja s najglamuroznije celebrity noći

Koliko je zdrav brzi gubitak kilograma?

U području zdravlja, brz gubitak težine je zabrinjavajuća stvar koja može dovesti do problema kao što su hipertireoza, dijabetes, depresija i rak. Isto tako, zna se da je ovaj režim poprilično nezdravi. Kad se radi o dijeti Kim Kardashian, njezine taktike uključivale su intenzivne treninge i eliminaciju ugljikohidrata i šećera.

Važno je reći da je šećer vrsta ugljikohidrata, ali ipak on može poboljšati raspoloženje promicanjem proizvodnje serotonina, hormona koji stabilizira raspoloženje. Tu su i ugljikohidrati koji mogu pomoći kod osjećaja sitosti i smanjiti zatvor, smanjiti razinu kolesterola i glukoze u krvi. Bez ugljikohidrata, tijelao nema pristup vlaknima, a to dovodi do visoke razine kolesterola. Ipak, striktne dijete i poremećen unos prehrane te ograničavanje unosa hrane kako bi se kontrolirala nečija težina ili oblik tijela nisu nimalo zdravi. To uključuje i sudjelovanje u pretjeranim režimima vježbanja tijekom provođenja bilo kakve dijete. Stručnjaci ističu da nijedna od ovih taktika nije održiva na dugoročan period. Zapravo, sve to dovodi do oscilacija u težini – stalno gubljenje i dobivanje na težini, što ima izuzetno štetne učinke na tijelo – piše shape.com.

Upravo zato je problematično kad netko poput Kim Kardashian, koja ima više od 300 milijuna pratitelja na Instagramu  i često je oponašana, na lakomislen način govori o ekstremnim mjerama mršavljenja.

Iako je to što je Kim učinila da stane u haljinu koju je nosila za Met Gala nezdravo, u neku ruku nije iznenađujuće. Društvo radi golemi pritisak na slavne ljude da izgledaju na određeni način i da se uklope, a sve se to održava i na fizički izgled radi kojeg se slavni i okreću takvim striktnim, nimalo zdravim dijetama. A do čega to u konačnici dovodi? Narušavanja zdravlja, a tako nešto ne bi trebao biti primjer nikome.

Pročitajte: Keto je službeno najmanje zdrava dijeta 2022. godine. Evo koje su među prvima

Pročitajte: Je li veganska prehrana učinkovita kad je riječ o mršavljenju?

Foto: Instagram, naslovna: @kimkardashian