Sve što trebate znati o najpopularnijim tretmanima za oblikovanje i bojenje obrva

Obrve pod povećalom

by | 29 rujna, 2022
Kako oblikovati i obojati obrve

Obrve su tijekom stoljeća prošle dugačko i čudnovato putovanje. Iako je današnja definicija savršenih obrva par gustih, pincetom nedodirnutih lukova, poput onih manekenke Care Delevingne i glumice Lily Collins, nije uvijek sve bilo tako prirodno. Ako ste prije, da biste bili u trendu, revno čupali obrve u tanku liniju polumjeseca, danas vam, nasreću, u pomoć stižu brojni kozmetički tretmani koji obrvama vraćaju punoću i stavljaju naglasak na oči.

Kako bismo saznali koje su razlike između svake usluge, kako funkcioniraju i za koga su najprikladnije, donosimo pregled najpopularnijih tretmana za oblikovanje i bojenje obrva kako biste otkrili koji je najbolji za vas.

Threading


Threading je prirodna, stoljećima stara metoda oblikovanja obrva koja potječe iz Indije. Tehnika zahtijeva od stručnjaka povlačenje dva pamučna konca preko površine kože, čupkajući neželjene dlačice iz folikula. Za razliku od čupanja pincetom, threading uklanja jednom čistom linijom i čupka sve dlačice odjednom pa je znatno brže i lakše oblikovati obrve.

Microblading

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maryam (@microbladingw)

Japanska metoda iscrtavanja obrva, poznata i kao microblading, daje predivan prirodan izgled svima kojima su obrve pretanke ili nedovoljno guste. Svaka se dlačica, pojedinačno, ručno “crta” i to upravo tamo gdje nedostaje prirodna. Prednost ovog tretmana je njegova postojanost i trajnost. Ponajviše ovisi o vašem stilu života i o tipu kože, ali čak i ako vas vaš stil života vodi na plažu, u teretanu ili saunu, može trajati od jedne do dvije godine.

Ombre obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TORONTO BROWS & TRAINING (@tn.brows)

Alternativa microbladingu je tretman ombré ili puder obrve, polutrajni make-up s prirodnijim efektom. Nanosi se tehnikom sjenčanja sličnom tetoviranju te je pogodan za manje korekcije, i jednako kao i za izrazitije naglašavanje obrva. Rezultat može potrajati oko godinu dana.

Microshading

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ümran Bayram (@ubbeautyfrankfurt)

Slično ombre obrvama, microshading ili mikrosjenčanje se izvodi pomoću uređaja za popunjavanje područja obrva koja zahtijevaju više popunjavanja, za što tretman mikroblading nije najadekvatniji jer ne može popuniti. Učinci mikrosjenčanja traju od godinu dana do tri godine iako će vam možda trebati korekcija šest do osam tjedana nakon postupka. Mikrosjenčanje je dobra opcija i ako ste prethodno bili na mikrobladingu za popunjavanje i ujednačavanje boje.

Pročitajte: Tri jednostavna koraka za savršeno oblikovane obrve

Brow lift

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BROW DOWN BROWS (@browdownbrows)

Brow lift ili laminacija obrva polutrajni je kemijski tretman kojemu je cilj ukrotiti prirodno duže i neposlušne dlačice te postići da obrve izgledaju uredno i zaglađeno. Krajnji rezultat jesu vizualno gušće obrve ljepšeg oblika. Rezultat savršeno počešljanih obrva može trajati najmanje nekoliko tjedana.

Bojenje obrva

Za bojenje i definiciju obrva koristi se boja na biljnoj bazi, koja obično traje od četiri do šest tjedana. Kad se boja dobro odabere, dobiva se vrlo prirodan izgled. Bojenje obrva sjajno je za one koji žele prikriti sijede ili istaknuti svjetlije dlačice kako bi se obrve naglasile. Tretman se može napraviti preko cijele obrve ili samo na područjima gdje je potrebno više boje i gustoće.

Bojenje obrva kanom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BrowHenna® Indonesia (@browhenna.id)

Kana za obrve slična je bojenju obrva jer boji kožu ispod obrva kako bi stvorila iluzija punoće. Najprije se obrve oblikuju pincetom i depilacijom, a zatim se željena nijansa kane nanosi na željeno područje obrve, s više intenziteta i koncentracije na vanjski dio obrve. Iako je postupak primjene dugačak, rezultati obično traju do deset dana na koži i šest tjedana na dlačicama.

Pročitajte: Kako dobiti guste obrve u nekoliko sekundi?

Foto: Getty Images