Tri jednostavna koraka za savršeno oblikovane obrve

by | 24 kolovoza, 2020

Kad je u pitanju oblikovanje obrva, trendovi dolaze i dolaze. No na kraju dana, sve se ipak svodi na vlastiti ukus. Neke žene vole guste, čupave, odnosno prirodne obrve, dok će neke svoje obrve oblikovati te manje ili više čupati. Ako vam oblikovanje obrva predstavlja problem i ako želite naučiti kako ih savršeno stilizirati, pratite ova tri jednostavna koraka.

Čupajte ih pincetom

Najviše se osoba koristi pincetom kada je u pitanju čupanje obrva. To je ujedno i najbolji način čupanja jer uklanjate jednu po jednu dlačicu. Tako najbolje možete vidjeti koliko ste obrva uklonili te se zaustaviti na vrijeme i ne pretjerati. Ako niste iskusni, nemojte se koristiti britvicom za čupanje obrva ili koncem.

Nemojte se bojati debljih obrva

Čak i ako pripadate starijoj generaciji koja je navikla na tanke obrve, nemojte se podebljati ih pomoću olovke ili sjenila za obrve. Deblje obrve pomlađuju vaše lice i izgledaju prirodnije. Pri popunjavanju pratite prirodni luk obrva, a olovku ili sjenilo nanosite laganim i brzim pokretima ruke. Nemojte pretjerati i pazite da boja obrva bude usklađena s bojom kose.

Nanesite maskaru

Prozirna maskara za obrve ukrotit će neposlušne dlačice te će se, također, pobrinuti za fiksiranje. Nanijet ćete je slično kao i olovku te sjenilo – kratkim i brzim potezima u smjeru rasta dlačica.

Foto: cottonbro/Pexels