Nekoliko metoda kojima možete spasiti pretanke i previše počupane obrve

by | 2 travnja, 2021

Iako obrve doista dolaze u svim oblicima i veličinama, svi jako dobro znamo što znači imati previše počupane obrve.

Većinom smo ih zeznuli još u 2000-ima, no nastavili smo raditi s njima što možemo, dok nam na dijelovima još uvijek ne rastu. Budući da obrve čine cijeli oblik lica drukčijim, naravno da želimo učiniti sve s njima da ih dovedemo u red, pa vam baš zato donosimo nekoliko savjeta stručnjaka što možete napraviti kako bi ih što više približili prvobitnom stanju.

Ostavite pincetu
Vrijeme je da napokon pustite pincetu na miru i odmaknete se od ogledala jer problem samo pogoršavate. Radije posjetite profesionalca koji će vam napraviti oblik obrva i reći što da radite s njima (vjerojatno – da ne dirate niti jednu novu dlaku).

Imajte strpljenja
Obrve rastu, osim ako niste potpuno oštetili folikulu, ali nemojte očekivati da će se sve obnoviti preko noći. Potrebno je četiri do šest tjedana kako bi potpuno narasle, no ima i slučajeva u kojima treba do deset tjedana da stanje postane bolje i možete dopustiti stručnjaku da vam napravi novi oblik. Tijekom tog vremena, samo je važno da ih držite zdravima i hidratiziranima, bez čupanja.

Koristite serum za obrve
Ako želite ubrzati rast obrva, bilo bi dobro da koristite ricinusovo ulje ili neki drugi namjenski serum koji će doprinijeti vašoj situaciji. Važno je hraniti dlaku, a ricinusovo ulje se već godinama koristi u mnogim kulturama budući da najbolje prodire u dlaku.

Odite na brow lift
Ako ih niste previše upropastili, brow lift vam može pomoći da vam obrve izgledaju deblje, a ujedno nećete morati brinuti o tome da ih dugo iscrtavate. Sve što ćete imati za napraviti ujutro je – počešljati ih i eventualno popuniti u rupicama.

Popunite ih
Umjesto da ih čupate, radije popunjavajte dijelove na kojima vam obrve nedostaju. Bilo da izabrali pomadu, sjenilo ili olovku, izbor je na vama i ovisi o tome koliko tanki i prirodni izgled obrve želite. Svakako, naša preporuka je izrazito tanka olovka ili pomada s tankim kistićem s kojim ćete najbolje moći iscrtati dlaku.

Foto: Unsplash