Dvije svakodnevne make-up pogreške zbog kojih izgledate starije

Izbjegnite ih!

by | 21 veljače, 2023
Kako nas šminka postarava

Šminka ima golemu moć. Može prikriti akne i ožiljke, naglasiti vaše najljepše crte lica i pomoći vam da pokažete svoju osobnost i stil. Ali, ako se ne koristi ispravno, make-up vam isto tako, nenamjerno, može dodati godine, što zasigurno ne želite.

Doznajte koje dvije svakodnevne make-up pogreške čini većina žena te kako ih spriječiti da biste uvijek kreirali svjež i blistav make-up look.

Make-up pogreške koje vas čine starijima

Pogreška #1— Korištenje pudera pogrešne teksture i formule

S godinama vaša koža gubi elastičnost i proizvodi manje masnoće. To znači da korištenje podloge s mat efektom ili gustom, teškom teksturom može privući više pozornosti na bore i imati neželjeni učinak ljuštenja kože.

Da biste to izbjegli, imate li suhu ili zrelu kožu s linijama i borama, najbolje će vam odgovarati superhidratantni tekući puderi fluidnih tekstura. Takve formule, često bogate pomlađujućim antioksidansima, hidriraju kožu kroz dan i ne “uvlače“ se u bore.

Ako smatrate da formula pudera odgovara vašem tipu kože, ali ne možete detektirati u čemu je problem, pogledajte koje su još uobičajene pogreške zbog kojih puder može na licu stvoriti tzv. cakey efekt.

Kako nas šminka postarava

Pogreška #2: Nanošenje previše rumenila

U želji da licu udahnu svjež i odmoran izgled, žene često pretjeruju s količinom rumenila. U tom slučaju, možete dobiti neprirodni efekt klauna. Da biste nanijeli umjerenu količinu, rumenilo je najbolje nanijeti laganim, kružnim pokretima širokim, gustim kistom. Ono što je pritom još važnije, kako savjetuju vizažisti, jest prije šminkanja s kista otresti ili otpuhnuti višak proizvoda.

Naravno, budite sigurni i da odabir nijanse vašeg rumenila komplimentira vašem tenu. Niste li još pronašli rumenilo koje vam najbolje odgovara, u našem vodiču 10 najboljih kremastih rumenila možda nađete baš ono koje će vam najljepše pristajati.

Pročitajte: Vizažistica upozorava: Ove 3 pogreške pri popunjavanju i oblikovanju obrva čini većina žena

Foto: iStock/Getty Images Plus