Isključite se: 7 načina kako da se opustite u samo 10 minuta

Uključite "zen mode"

by | 24 ožujka, 2023
Jednostavne metode relaksacije

Pitate li se kako ostati hladne glave, smiren te sabran i u malim kaosima svakodnevnog života? Naučiti kako se uzemljiti i vratiti sebi u bilo kojem trenutku neprocjenjiva je životna vještina, a daleko manje složena nego što ste to možda mislili.

Donosimo vam sedam jednostavnih ideja kako možete pronaći unutarnji mir u situacijama koje vas čine tjeskobnima, iscrpljenima, tužnima ili zbunjenima:

Dišite Smirite um fokusirajući se na duboko i svjesno disanje ili prakticirajte omiljenu pranayamu.

Meditirajte Povežite se sa svojim tijelom i svojim osjetilima kroz praksu meditacije ili body scan tehniku.

Pišite U dnevnik zapišite svoj tijek misli, što god vam prvo padne na pamet, ne obazirući se na formu ili gramatiku.

Pokrenite se Otpustite ustajalu, negativnu energiju kroz pokret. Plešite, trčite ili rasprostite prostirku pa “pozdravite” Sunce joga asanama usmjeravajući pažnju na svoje tijelo.

Uronite u vodu Dok ne zatopli dovoljno da možete bosonogi hodati po plaži ili travi, uronite u kupku ili makar napravite parcijalnu kupku za stopala s velikom šakom soli.

Raščistite dom Možda vam se tako ne čini, ali čišćenje od nereda i organizacija doma (ili ureda) jednostavan je i brz put do čistog uma i fokusiranih misli.

Izađite van Povežite se s prirodom makar na 10 minuta; slušajte ptice, napravite piknik u lokalnom parku ili prošećite botaničkim vrtom.

Foto: Pexels/Rachel Claire