Sedam načina kako potrošiti dodatnih 100 kalorija na dan

by | 2 prosinca, 2023
sagorijevanje kalorija

Činjenica jest da se ne morate pridržavati ekstremnih dijeta ili napornih rutina vježbanja da postignete cilj koji vam osigurava zdravlje i kondiciju.

Ponekad je potrebno samo sagorjeti dodatnih 100 kalorija dnevno da biste skinuli neželjene kilograme i osjećali se bolje.

Sagorijevanje dodatnih 100 kalorija dnevno može zvučati kao izazov, ali uz nekoliko jednostavnih promjena u svakodnevnim navikama, možete postići taj cilj bez puno truda.

Kako potrošiti više kalorija na dan?

Jedite više proteina

Proteini imaju ključnu ulogu u održavanju zdrave tjelesne težine. Uključivanje više proteina u vašu prehranu može pomoći u osjećaju sitosti, poticanju mišićnog rasta i održavanju ravnoteže energije.

Razmislite o unosu proteina iz raznovrsnih izvora poput piletine, ribe, mliječnih proizvoda, jaja i mahunarki.

Povećan unos proteina može vam pomoći sagorjeti više kalorija tijekom dana, a istraživanja su pokazala da proteini imaju veći termički učinak, što znači da vaše tijelo troši više energije na njihovu probavu nego na probavljanje masti ili ugljikohidrata.

Plivajte 15 minuta

Plivanje je sjajna kardiovaskularna aktivnost koja angažira mnoge mišićne skupine istovremeno, a samo 15 minuta plivanja dnevno može imati pozitivan utjecaj na tjelesnu težinu i poboljšanje kondicije.

Šetnja na poslu

Umjesto da sjedite za radnim stolom cijeli dan, iskoristite svaku priliku za kratke pauze šetnje. Hodanje ne samo da poboljšava cirkulaciju već i pomaže sagorijevanju kalorija.

Kućanski poslovi

Aktivnosti poput usisavanja, brisanja prašine ili čišćenja prozora mogu biti odličan način za aktiviranje mišića i sagorijevanje kalorija. Uključite glazbu i pretvorite kućanske poslove u mini vježbanje.

Birajte svježe voće umjesto suhog voća

Svježe voće sadrži više vlakana, što može pomoći u regulaciji probave i održavanju osjećaja sitosti te je bogato hranjivim tvarima i sadrži više vode. Ono što je potrebno jest izbjegavati visokokalorične zaslađivače koji se često nalaze u suhom voću.

Prošećite psa 30 minuta

Tridesetominutna šetnja s vašim psom odličan je način kako sagorjeti dodatnih 100 kalorija dnevno. Prema studiji iz 2017., vlasnici pasa u prosjeku su fizički aktivniji od onih koji nemaju pasa i manje je vjerojatno da će imati prekomjernu težinu.

Skakanje užeta

Ovo je jednostavan, ali vrlo učinkovit način sagorijevanja kalorija. Skakanje užeta angažira različite skupine mišića i povećava srčanu frekvenciju te čini ovu aktivnosti kao idealnu za brzo sagorijevanje kalorija.

Pročitajte: Cozy cardio novi je trend koji mijenja način vježbanja. I baš nam se sviđa! 

Foto: Pexels, YakobchukOlena iStock/Getty Images Plus via Getty Images